Articolul precedentUmflăturile de aur
  Articolul următorZűrzavar a városokban

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sînt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îți vin în ajutor. Eu te sprijinesc cu dreapta Mea biruitoare. (Isaia 41:10)

  Se povestește despre un bătrân bijutier, că avea o expresie pe care o tot repeta: „Mare este Dumnezeu!”.

  Țara sa era condusa de un împărat păgân. Acesta auzindu-l, se simțea foarte deranjat. A făcut un plan în inima lui. L-a chemat pe bijutier la el, i-a arătat inelul împărătesc și i-a poruncit să-l lustruiască și să i-l înapoieze, peste trei zile. „Am să-l curăț, împărate”, răspunse bijutierul, „Mare este Dumnezeu.” Apoi, împăratul se duse într-o cameră alăturată, pentru a pune inelul în cutiuța lui. Dar, intrând în cameră, luă piatra de la inel, deschise fereastra și aruncă piatra în mare, zicându-şi în inima lui: „O să văd eu cât de mare-i Dumnezeu.” Așeză inelul în cutie și o duse creștinului.

  Omul nostru ajunge acasă și lăsă cutia cu inelul deoparte. A treia zi, când luă inelul pentru a-l lustrui, observă că piatra lipsește. Nu a uitat să zică: „Mare este Dumnezeu”, dar era foarte îngrijorat. Ce se va întâmpla cu el, când va afla împăratul? Chiar în clipa aceea, veni soția lui și îi arătă o piatră pe care o găsise în peștele, pe care îl gătea pentru prânz. Bătrânul nostru exclamă: „Nu degeaba tot spun eu, la tot pasul și-n tot locul, ’Mare este Dumnezeu’. Piatra pe care a-i găsit-o în pește, este a inelului pe care l-am luat de la împărat”. Curăță apoi inelul, așeză piatra la locul ei și îl duce împăratului.

  Când împăratul primi inelul, întrebă cu uimire: „Cum ai putut găsi piatra, când eu am luat-o și am aruncat-o în mare?” Creștinul îi povestește și adaugă la final: „Mare este Dumnezeu. Slavă Lui, în veci, Amin!” Și astfel, împăratul, ajunge să creadă această afirmație și devine și el creștin.

  Vor fi momente în care te vei simți descurajat și ți se va părea că totul este împotriva ta. Poate că te vei confrunta cu probleme și situații tensionate, dar nu te descuraja! Dumnezeu este alături de tine și a pregătit deja soluția.

  Ai încredere în El și roagă-L să te ajute să vezi răspunsul pe care El ți-l oferă.

  Rusu Emanuel, Ghid – Conferința Transilvania de Nord

  Mare este Dumnezeu - Devotional explo. nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sînt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îți vin în ajutor. Eu te sprijinesc cu dreapta Mea biruitoare. (Isaia 41:10)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii folositor!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Raspuns pentru suflet

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Credința instrument al cunoașterii

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Publicate astăzi

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...

  Fii folositor!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...