Emanuel: Dumnezeu cu noi!

nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sînt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îți vin în ajutor. Eu te sprijinesc cu dreapta Mea biruitoare. (Isaia 41:10)

În ziua botezului meu, 6 iunie, pastorul mi-a citit acest verset! De-atunci, mi-a intrat la inimă! O minunată făgăduință! Dintr-un anumit punct de vedere, aveam motive de teamă: plecasem de-acasă împotriva voinței tatălui meu, fără a putea să îmi iau hainele de botez, pregătite cu mare grijă…sau vreun alt lucru personal! Nu știam dacă voi putea să mă întorc acasă! Amenințările tatălui nu lăsau opțiunea întoarcerii acasă…doar dacă nu făceam botezul! Așa că, într-o fustă – mai mult pentru toamnă și o cămașă cu două numere mai mari, ambele împrumutate de la surorile din biserică, mă aflam în apa botezului! Nu-mi puteam opri lacrimile- gândind la tulburarea creată în familia mea- și bucuria- în sfârșit, eram liberă să Îl aleg pe Dumnezeu! Aveam 10 ani când am început să-L caut și acum, la 18 ani, mi se împlinea cea mai arzătoare dorință! Din acest punct de vedere, nu aveam nicio teamă: un tânăr cu Dumnezeu alături, formează majoritatea!

Domnul Iisus vine întotdeauna până acolo unde ne aflăm! El ne cuprinde în brațele Sale și ne vindecă orice rană! El se îngrijește de nevoile noastre! El ne alină durerile! El ne oferă tot ce este necesar ca să ne continuăm drumul. Poate că oamenii ne trec cu vederea, dar El nu va face acest lucru! El aude strigătele noastre de ajutor! El observă suferința noastră! Și, ce este mai important, El nu ne abandonează! El este lângă noi atunci când avem cea mai mare nevoie de El! El, Dumnezeul tău și al meu!

Mihaela Zaha, Conducator de Zona – Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor