Articolul precedentCinci fecioare înțelepte
  Articolul următorA szemek kívánsága

  În vârf

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sînt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îți vin în ajutor. Eu te sprijinesc cu dreapta Mea biruitoare. (Isaia 41:10)

  La 1 Ianuarie 1913 se deschide în America, serviciul de coletărie al poștei de stat (sunt acceptate colete peste 2 kg dar nu mai mult de 23 kg). Această decizie a oferit americanilor acces la tot felul de bunuri și servicii, însă a avut și rezultate neprevăzute. Pentru că între 1913 și 1915 regulile erau neclare cu privire la conținutul pachetelor, iar o călătorie cu trenul era foarte scumpă, părinții au ales să-și trimită copiii prin poștă. Apar în ziarele vremii copii trimiși chiar 1200 km, cu timbrul prins de haină și care din fericire au ajuns cu bine la destinație.

  Cel mai cunoscut exemplu este al micuței May Pierstorff, în vârsta de 4 ani, care a fost trimisă de părinți pe data de 19 februarie 1914, cu poșta, la bunici, aproximativ 120 de km pentru 53 cenți. Aflând aceasta, directorul serviciul de mesagerie a interzis imediat angajaților să mai accepte ființe umane.

  La fel ca May și noi călătorim prin lume având atașat un timbru: viața oferită de Dumnezeu, și o destinație: veșnicia.

  Rut este un astfel de exemplu; o tânără din Moab, atrasă de Dumnezeul evreilor și care alege să plece din țara ei, de lângă rude, obiceiuri, și să meargă în Israel. Naomi stăruie de ea să se întoarcă, să rămână în Moab. Dar răspunsul ei din versetul de astăzi, ne arată cât de hotărâtă este să meargă în Israel, la acel Dumnezeu deosebit pe care l-a cunoscut. Rut a ales și a păstrat destinația corectă indiferent ce spuneau sau făceau alții.

  Fiecare avem un timbru și o destinație: veșnicia. Însă, din nefericire, putem fi influențați de cei din jur să ne îndreptăm spre altele ce par mai populare, mai ușor de atins.

  Nu-ți schimba destinația. Uită-te cine a plătit călătoria și mergi hotărât spre cer. Arată-le celor din jur care este destinația ta. Și Dumnezeu te va purta pe mâini ca tu să ajungi în siguranță acasă.

  Dragoș Apostol, Pastor – Conferința Moldova

  În vârf - Devotional explo. nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sînt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îți vin în ajutor. Eu te sprijinesc cu dreapta Mea biruitoare. (Isaia 41:10)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Alege dreptatea!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Fii folositor!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Raspuns pentru suflet

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Publicate astăzi

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...