Articolul precedentCinci fecioare neînțelepte
  Articolul următorA békességet kiáltók

  Nu te teme

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sînt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îți vin în ajutor. Eu te sprijinesc cu dreapta Mea biruitoare. (Isaia 41:10)

  Îți amintești cu siguranță de perioada de lockdown, care a debutat în martie 2020, o dată cu pandemia generată de COVID-19. În acea perioadă am participat la un seminar online de antreprenoriat, în care tema abordată a fost FRICA. Vorbitorul este o persoană de peste 80 de ani (el este și teolog), care a ales să dezvolte o afacere internațională, cu scopul de a înființa un centru pentru tineri, în care să îi învețe cum să gestioneze temerile în viață. Sunt recunoscătoare că pot să îți enumăr câteva învățături practice referitoare la incertitudine:

  – Cea mai mare nevoie a fiecăruia, indiferent de vârstă, este UN SCOP. Atunci când apar crize, avem cea mai bună oportunitate de a analiza mult mai profund scopul nostru. O convingere, un efort pe care îl purtăm cu noi în inimă, în suflet, orice am fi, orice am face, orice s-ar întâmpla, scopul rămâne cu noi.

  – Capeți curaj, forță și încredere cu fiecare experiență în care încetezi să privești frica în față.

  – Nu lăsa frica sau insecuritatea să te împiedice să înveți lucruri noi.

  – Dacă îmi încrucișez mâinile liniștit și aștept să vină cineva să mă salveze, s-ar putea să aștept la nesfârșit.

  – Cea mai mare nevoie a unui om este UN SCOP, O CREDINȚĂ sau UN EFORT, pe care să le poarte în inimă, în suflet, în minte, și în vremuri de criză și în vremuri de bucurie și sărbătoare.

  Textul biblic conține un detaliu esențial – tot Eu îți vin în ajutor. Așa se explică detaliile de mai sus: Dumnezeu îţi vine în ajutor pe baza unei acțiuni, pe care tu o faci pentru a rezolva situația dată. Ai credința că Dumnezeu este cu tine și îți învingi teama, acționând pentru că știi că El îţi va veni în ajutor. Exemplul trecerii Iordanului este elocvent în acest sens – apa s-a oprit din curgerea ei, după ce primele persoane din grup au călcat în apă, adică au acționat, în ciuda fricii generată de vâltoarea râului.

  Te invit ca în situațiile de criză, pe baza credinței tale în Dumnezeu, să acționezi pentru scopul tău, iar El îți va veni în ajutor.

  Daniela Dorcea, Colaborator – Conferința Muntenia

  Nu te teme - Devotional explo. nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sînt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îți vin în ajutor. Eu te sprijinesc cu dreapta Mea biruitoare. (Isaia 41:10)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Alege dreptatea!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Fii folositor!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Raspuns pentru suflet

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Publicate astăzi

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...