Articolul precedentCinci talanți
  Articolul următorLátvány, hanghatások és bűnözés

  De ce îți este frică?

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sînt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îți vin în ajutor. Eu te sprijinesc cu dreapta Mea biruitoare. (Isaia 41:10)

  Ne naștem cu două frici. Exprimate simplu ar fi următoarele: frică de sunete puternice și frica de spații înalte. Ele sunt lăsate de Dumnezeu în noi pentru propria noastră securitate. Odată cu înaintarea în vârstă, dobândim multe alte frici. Frica de animale, de păianjeni, de persoane necunoscute, de locuri înguste, de aglomerație, de a vorbi în public și multe altele. Mecanismul pe care îl declanșează orice frică în noi, cauzează un fel de amorțeală în a lua deciziile corecte și pierderea totală a încrederii în orice ajutor.

  Pe când fiul meu avea vreo trei – patru ani, am ajuns într-un complex comercial care avea scări rulante. Noutatea mișcătoare din fața lui l-a paralizat pur si simplu. Nu putea să facă nici un singur pas. L-am luat în brațe și după ce am constatat că tremura fiecare celulă din corpul lui, am pășit pe scara rulantă și deodată a descoperit bucuria mișcării fără să depui vreun efort. Am coborât din nou, am repetat urcarea, apoi la a patra încercare l-am așezat lângă mine, l-am luat de mână și am i-am zis: „hai să facem pasul acesta împreună, eu te țin de mână şi orice s-ar întâmpla, o să te ajut!”. A revenit tremuratul, s-au auzit și câteva sunete de groază, dar a făcut pasul. A revenit și bucuria, chiar și zâmbetul. Dar a venit și finalul scării. Totul a trebuit luat de la capăt.

  Exact în același fel, Dumnezeu ne spune: „Nu te teme! Nu te îngrijora! Este în puterea Mea să te trec peste orice obstacol. Te țin în palmele Mele! Eu sunt mai puternic decât orice examen, mai puternic decât orice frică cu care te întâlnești! Nu te lăsa paralizat de frică. Nu-Mi spune că ai o problemă mare, spune-i problemei tale că ai un Dumnezeu mare.”

  Știu că ai multe frici sau fobii, cum le spune știința și mai știu că fiecare dintre ele te rănește, te lovește și de foarte multe ori nu ai nici o soluție. Dumnezeu te invită azi să te sprijini pe El. În prezența Lui, toate fricile dispar. Lasă-l să-ți fie alături!

  Rubin Atomei, Director Asociat Conferinta – Conferința Moldova

  De ce îți este frică? - Devotional explo. nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sînt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îți vin în ajutor. Eu te sprijinesc cu dreapta Mea biruitoare. (Isaia 41:10)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Credința instrument al cunoașterii

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Cât mai sus

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Fii înțelept!

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Publicate astăzi

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.