Răsplata, la urmă

,,Eu, Domnul, cercetez inima, și cerc rărunchii, ca să răsplătesc fiecăruia după purtare lui, după rodul faptelor lui„. (Ieremia 17:10)

Am citit mai demult o maximă care spunea: „Rareori primești ceea ce meriți, dar și mai rar meriți ceea ce primești.”

Ai simțit vreodată că nu ești apreciat la adevărata ta valoare? Da, viața ne aduce și astfel de momente. Totuși, trăim într-o lume în care tot mai mulți oameni doresc să ajungă „sus”, să fie apreciați, aplaudați dar, dacă se poate, fără prea mult efort.

Astăzi am să-ți povestesc despre un om pe care îl consider un erou al credinței. Este vorba despre Felix Manz. Felix Manz a fost un tânăr anabaptist, co-fondator al congregației fraților elvețieni din Zurich și primul martir al reformei radicale. Predicând împotriva botezului copiilor, ajunge în scurt timp să fie persecutat, arestat și condamnat la moarte. În ciuda acestor lucruri, nu renunță la credința sa și își sacrifică tinerețea pentru adevărul pe care îl aflase din Sfânta Scriptură. La doar 29 de ani este ucis prin înec, la ordinul autorităților din cantonul Zurich. Înainte de a fi aruncat în apă, în timp ce rostea ultima sa predică, se auzi o voce de pe mal: „Felix, nu renunța! În curând vei primi cununa vieții de la Domnul tău!” Cuvintele acestea au fost rostite de chiar mama lui Felix, care privea scena executării fiului ei.

Este mai bine să meriți laude și să nu le primești, decât să le primești fără să le meriți. Dumnezeu va răsplăti fiecărui după faptele lui. Fie ca roadele vieților noastre să ne aducă cununa vieții de la Domnul nostru!

Ciurea Alexandru, Pastor – Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video