Răsplata, la urmă

  ,,Eu, Domnul, cercetez inima, și cerc rărunchii, ca să răsplătesc fiecăruia după purtare lui, după rodul faptelor lui„. (Ieremia 17:10)

  Am citit mai demult o maximă care spunea: „Rareori primești ceea ce meriți, dar și mai rar meriți ceea ce primești.”

  Ai simțit vreodată că nu ești apreciat la adevărata ta valoare? Da, viața ne aduce și astfel de momente. Totuși, trăim într-o lume în care tot mai mulți oameni doresc să ajungă „sus”, să fie apreciați, aplaudați dar, dacă se poate, fără prea mult efort.

  Astăzi am să-ți povestesc despre un om pe care îl consider un erou al credinței. Este vorba despre Felix Manz. Felix Manz a fost un tânăr anabaptist, co-fondator al congregației fraților elvețieni din Zurich și primul martir al reformei radicale. Predicând împotriva botezului copiilor, ajunge în scurt timp să fie persecutat, arestat și condamnat la moarte. În ciuda acestor lucruri, nu renunță la credința sa și își sacrifică tinerețea pentru adevărul pe care îl aflase din Sfânta Scriptură. La doar 29 de ani este ucis prin înec, la ordinul autorităților din cantonul Zurich. Înainte de a fi aruncat în apă, în timp ce rostea ultima sa predică, se auzi o voce de pe mal: „Felix, nu renunța! În curând vei primi cununa vieții de la Domnul tău!” Cuvintele acestea au fost rostite de chiar mama lui Felix, care privea scena executării fiului ei.

  Este mai bine să meriți laude și să nu le primești, decât să le primești fără să le meriți. Dumnezeu va răsplăti fiecărui după faptele lui. Fie ca roadele vieților noastre să ne aducă cununa vieții de la Domnul nostru!

  Ciurea Alexandru, Pastor – Conferința Muntenia

  Răsplata, la urmă - Devotional explo. ,,Eu, Domnul, cercetez inima, și cerc rărunchii, ca să răsplătesc fiecăruia după purtare lui, după rodul faptelor lui``. (Ieremia 17:10)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Credința instrument al cunoașterii

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Cât mai sus

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Fii înțelept!

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...