Testul sângelui curat

  ,,Eu, Domnul, cercetez inima, și cerc rărunchii, ca să răsplătesc fiecăruia după purtare lui, după rodul faptelor lui„. (Ieremia 17:10)

  Sunt convins că sunt detalii în Biblie pe care nu le înțelegi. Unul dintre acestea se află chiar în versetul de astăzi. Suntem obișnuiți să vorbim despre inimă – inima de piatră care devine de carne prin puterea lui Dumnezeu. Avem și un imn frumos despre ea: „Ia-mi inima.” Dar rinichii? Ce legătură este între rinichi și răsplata lui Dumnezeu? Așa cum știm, omul a fost creat de Dumnezeu să gândească și să iubească. În Ieremia 17:10, „inima” se referă la minte, sau rațiune, dacă vrei. Iar „rărunchii” la emoție, iubire (ceea ce înțelegem noi în mod convențional ca fiind „inima”). Vreau să ne oprim la o funcție pe care o îndeplinesc rinichii: asigură calitatea sângelui, eliminând din el substanțele toxice. Adică joacă rol de filtru. Iubirea nu este o pornire năvalnică, ci trebuie să treacă „testul sângelui curat” – de asta se ocupă filtrul creat de Dumnezeu.

  Abraham Lincoln a condus SUA într-una din cele mai grele perioade (Războiul Civil). Dezideratul lui a fost să nu își compromită nicicum integritatea! „Îmi doresc să conduc treburile administrative în așa fel încât, după ce nu voi mai fi la putere, chiar dacă mi-aș fi pierdut orice prieten de pe pământ, să îmi rămână măcar un prieten, iar acesta să fie prietenul din interiorul meu.”

  De cele mai multe ori ne lăsăm purtați de val și uităm să supunem acțiunile noastre filtrului lui Dumnezeu. Așa a făcut Samson: „ia-mi-o, căci îmi place” – și nu a mai ținut cont de ce e bine! Sângele simbolizează viața. Iar viața, pentru a fi curată, trebuie să fie purificată de tot ce e toxic. La final, când Dumnezeu cercetează „filtrul”, se va vedea că unii nu l-au folosit deloc – filtrul curat, viața murdară. Alții vor avea filtrul îmbâcsit de mizerie, dar viața curată!

  Activează astăzi „rărunchii”! Nu te mai lăsa pradă emoțiilor sau iubirilor de-o clipă! Învață să îți controlezi reacțiile și alegerile pentru a rămâne prieten cu integritatea!

  Adrian Dorgo, Director Asociat Conferinta – Conferința Transilvania de Nord

  Testul sângelui curat - Devotional explo. ,,Eu, Domnul, cercetez inima, și cerc rărunchii, ca să răsplătesc fiecăruia după purtare lui, după rodul faptelor lui``. (Ieremia 17:10)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii folositor!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Raspuns pentru suflet

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Credința instrument al cunoașterii

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...