Articolul precedentCutia cu cinci trepte
  Articolul următorMeglátjuk-e a valós veszélyt?

  Între plată și răsplată!

  ,,Eu, Domnul, cercetez inima, și cerc rărunchii, ca să răsplătesc fiecăruia după purtare lui, după rodul faptelor lui„. (Ieremia 17:10)

  În ciuda lucrurilor negative care se întâmplă în jurul tău, te invit să nu te temi! Dumnezeu conduce totul, El este suveran! Dumnezeu ne știe pe nume. Noi nu suntem un fel de praf cosmic în acest univers. El ne-a creat! Suntem ai Lui! El ne poartă de grijă!

  În 20 mai 1928, Gheorghe Bănciulescu a realizat un lucru aproape imposibil! Să vă povestesc! Era absolvent al Liceului Militar din Iaşi, oraşul natal, şi al Şcolii militare de ofiţeri de infanterie din Botoşani. După ce s-a distins în bătălii istorice în Primul Război Mondial, s-a îndreptat spre aviaţie. La numai doi ani de la obţinerea brevetului de pilot, începe să pregătescă el însuşi noi promoţii de zburători. În 1926, în timpul unui raid Paris–Bucureşti, cu scopul depăşirii recordului mondial de viteză pe mari distanţe, avionul se prăbuşeşte, izbindu-se violent de o culme, din cauza condiţiilor meteo complet nefavorabile. Va rămâne fără ambele picioare, amputate în spital. Urmează zile şi nopţi chinuitoare petrecute în spitalele din Cehoslovacia, România şi Germania. Protezele din lemn îi dau dureri cumplite la mers. Le schimbă în Germania, cu altele din aluminiu. La 20 mai 1928, căpitanul român Gheorghe Bănciulescu, primul aviator din lume care a zburat cu proteze la ambele picioare, obține locul 1 la concursul internațional aviatic de la Băneasa.

  Poate te confrunți cu „condiții” nefavorabile: în familie, la școală, între prieteni! Ai obosit să fii de partea Binelui! Nu-ți pierde speranța! Dumnezeu îți va face dreptate și va răsplăti bunătatea ta! Când circumstanțele par a-ți sta împotrivă, Iisus este încă lângă tine și lucrul acesta este suficient! Ai încredere, prieten drag!

  Mihaela Zaha, Conducator de Zona – Conferința Banat

  Între plată și răsplată! - Devotional explo. ,,Eu, Domnul, cercetez inima, și cerc rărunchii, ca să răsplătesc fiecăruia după purtare lui, după rodul faptelor lui``. (Ieremia 17:10)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Alege dreptatea!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Fii folositor!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Raspuns pentru suflet

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Publicate astăzi

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...