Sinceritate

  ,,Eu, Domnul, cercetez inima, și cerc rărunchii, ca să răsplătesc fiecăruia după purtare lui, după rodul faptelor lui„. (Ieremia 17:10)

  Nu de ieri sau astăzi oamenii cinstiți sunt greu de găsit. De aceea, virtuți precum sinceritatea au fost foarte prețuite încă din cele mai vechi timpuri.

  Se spune că olarii romani încercau să imite înalta măiestrie a grecilor, însă foloseau un lut de-o calitate inferioară. Gândindu-se doar la foloasele personale pe termen scurt, aceștia acopereau cu ceară crăpăturile produse de focul ce întărea lutul. La început, cumpărătorii nu știau că vasele erau defecte. Abia când ajungeau acasă și încercau să pregătească hrana, descopereau înșelăciunea. Ceara se topea, iar conținutul din vas se pierdea.

  Mai apoi, negustorii cinstiți spuneau că vasele lor de calitate sunt sine cera, ceea ce în latină înseamnă „fără ceară.”

  Sinceritatea conduce la o conștiință curată înaintea lui Dumnezeu. Oricât de morali am considera că pot fi oamenii, dacă nu-i sunt credincioși lui Dumnezeu, care cunoaște intențiile și gândurile, vor fi găsiți precum vasele olarilor romani. Ascunderea greșelilor duce la nesinceritate, în vreme ce recunoașterea lor demonstrează curăția de inimă. A încerca să fii ceea ce nu ești în realitate conduce la eșec.

  „Îmbrăcămintea, coafura, anumite atitudini pot fi folosite pentru a amplifica sau masca cine ești cu adevărat. Uneori, cel rănit sufletește ascunde acest lucru printr-o voioșie continuă. Sau cel care nu are o părere prea bună despre sine încearcă să-i domine pe ceilalți. Adesea, cei care se simt singuri se vor înconjura de mulți prieteni însă nu reușesc să lege o prietenie statornică cu familia sau cei apropiați. În final, tot singuri rămân” Character first, 3.

  Sinceritatea înseamnă să fii vulnerabil. Nu este întodeauna ușor să faci asta, însă vei deveni o persoană de încredere. În fond, calitatea vieții nu constă în cât de multe ai, ci în ceea ce ai devenit. Nu uita că de pe acest pământ vei lua cu tine doar caracterul.

  Eduart Tilihoi, Pastor – Conferința Moldova

  Sinceritate - Devotional explo. ,,Eu, Domnul, cercetez inima, și cerc rărunchii, ca să răsplătesc fiecăruia după purtare lui, după rodul faptelor lui``. (Ieremia 17:10)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Alege dreptatea!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Fii folositor!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Raspuns pentru suflet

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Publicate astăzi

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...