Articolul precedentFrunza de arțar
  Articolul următorAz ég csillagai lehullanak

  Călcând pe urmele Sale

  ,,Eu, Domnul, cercetez inima, și încerc rărunchii, ca să răsplătesc fiecăruia după purtarea lui, după rodul faptelor lui„. (Ieremia 17:10)

  Atât inima cât şi rinichii sunt organe vitale, fără ele nu se poate trăi. Fiecare om arem în mod normal, 2 rinichi. Poate trăi fără unul din ei, dar nu se poate trăi fără amândoi. Inima unui adult are aproximativ lungimea de 15 cm, diametru de 11-12 cm şi greutate de 275-300 g. Are formă de pară cu vârful orientat spre stânga. Rinichii, organe pereche au forma unor boabe de fasole, lungime de 12 cm, lățime 6 cm, greutate circa 150 g fiecare. Ambele organe au dimensiuni mici în comparație cu importanța lor. Toate organele au legătură între ele, dar între inimă şi rinichi e una directă, specială. Unul dintre rolurile rinichilor e de a filtra, a curăța sângele. Inima e mereu asociată cu iubirea sinceră, neprefăcută. Singurul care cunoaşte cu adevărat este Dumnezeu, pe El nu-L putem convinge cum vrem noi, ci El vede totdeauna aşa cum stau lucrurile. Rinichii reprezintă aici omul lăuntric. Domnul va judeca pe fiecare după faptele lui, ştiute şi neştiute. Judecata va avea în vedere şi influența asupra altora. De faptele noastre poate depinde viitorul veşnic al cuiva. Se povesteşte că un avocat obişnuia ca în drumul lui spre birou, să intre în bodega de la colțul străzii, ca să bea în fiecare dimineață o țuică. Într-o dimineață de iarnă cu zăpadă mare, trotuarele nefiind curățate, deodată a auzit o mişcare în spatele lui. Întorcându-se, şi-a văzut fiul.

  – Ce faci? l-a întrebat.

  – Calc pe urmele tale!

  Într-adevăr, băiatul căuta prin zăpadă urmele tatălui. Avocatul şi-a certat fiul şi l-a trimis acasă, dar vorbele băiatului aveau ecou în mintea lui. N-a mai intrat în bodegă de atunci, iar la birou parcă orice carte de legi avea titlul ,,Calc pe urmele tale!” Nu a mai frecventat bodega şi acasă a avut mare grijă la toate activitățile sale, pentru că băiatul lui i-a zis ,,Calc pe urmele tale!” Unde ajung cei care calcă pe urmele noastre?

  Iuliana Pogăcean, Ghid Asistent – Conferința Transilvania de Sud

  Călcând pe urmele Sale - Devotional explo. ,,Eu, Domnul, cercetez inima, și încerc rărunchii, ca să răsplătesc fiecăruia după purtarea lui, după rodul faptelor lui``. (Ieremia 17:10)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii folositor!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Raspuns pentru suflet

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Credința instrument al cunoașterii

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...