Doar prin El

  Vă voi da o inimă nouă, și voi pune în voi un duh nou; voi scoate din trupul vostru inima de piatră, și vă voi da o inimă de carne. (Ezechiel 36:26)

  O tristă experiență petrecută în cel de-al Doilea Război Mondial, face ca un grup de malaiezi să fie luați prizonieri de război de către japonezi.

  În lupta lor pentru supraviețuire, decăzuseră mai rău decât animalele, rănindu-se unul pe celalat şi furându-și mâncarea. Cei mai tari îi doborau pe tovarășii lor slabi și înfometați.

  Din disperare și în încercarea lor de a găsi o soluție, câțiva dintre ei au început să citească Biblia. Cu cât citeau mai mult, cu atât inima lor era schimbată mai mult, iar dragostea lor pentru Isus, dar și unul pentru celălalt, creștea. În acest fel au ajuns să aibă grijă unul de altul ,în loc să încerce să supraviețuiască individual.

  Această istorie impresionantă a unor oameni dezumanizați, dar care prin cuvântul lui Dumnezeu au fost transformați într-o comunitate plină de iubire frățească, demonstrează puterea impresionantă a dragostei lui Dumnezeu, capabilă să schimbe vieți.

  Dumnezeu ne invită astăzi să acceptăm această provocare de a primi o inimă nouă. Este o făgăduință plină de speranță pentru mine și pentru tine, de speranță că viețile noastre pot fi schimbate și transformate în vieți după voia lui Dumnezeu, pline de pace, speranță și dragoste.

  Elena Ciutan, Ghid – Conferința Transilvania de Sud

  Doar prin El - Devotional explo. Vă voi da o inimă nouă, și voi pune în voi un duh nou; voi scoate din trupul vostru inima de piatră, și vă voi da o inimă de carne. (Ezechiel 36:26)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii folositor!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Raspuns pentru suflet

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Credința instrument al cunoașterii

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...