Articolul precedentCincinalul
  Articolul următorMindent meg kell vizsgálnunk

  Eu, El… și verbul „a schimba”

  Vă voi da o inimă nouă, și voi pune în voi un duh nou; voi scoate din trupul vostru inima de piatră, și vă voi da o inimă de carne. (Ezechiel 36:26)

  Nu știu dacă ești interesat sau nu de limba română. Vorbesc de materia de la școală, căci de vorbit cu siguranță trebuie să știi să articulezi cuvintele. Dar indiferent care este interesul tău pentru această materie școlară, într-un mod cert cunoști diferența dintre cele două pronume personale: EU și EL.

  Când vorbesc despre mine, niciodată nu voi folosi pronumele EL. Dacă acțiunea este a mea, cum pot vorbi de acțiunea făcută de altcineva? Nu-i așa, orice schimbare pe care o fac în viața mea și are ca obiectiv trupul meu, ține de fiecare dată de alegerea mea. Nu poate nimeni de exemplu, să-ți taie o unghie, dacă tu nu vei consimți la aceasta. Prin urmare, conjugăm schimbarea în viața personală ca fiind o acțiune personală.

  Ei bine, Biblia indică o schimbare pe care doar Dumnezeu o poate opera. Consimțirea ta este un fel de credință. Este încrederea ta în EL. Adică, la nivelul conștiinței ajungi în punctul în care spui: acum facă-se voia TA!

  Vezi, despre asta vorbește profetul. Despre EU-ul nostru incapabil să schimbe inima. Doar Dumnezeu poate face ca inima noastră să fie schimbată. Cum? Prin acceptarea invitație sale.

  Dacă ai curajul, să schimbi lucrurile rele din viata ta, să renunți la plăcerile care îți sufocă viața, să arunci peste bord toate nimicurile care te necăjesc, cere-i astăzi lui Dumnezeu ca EL să schimbe inima ta.

  Doru Parascineț, Director Tineret Conferinta – Conferința Transilvania de Nord

  Eu, El... și verbul „a schimba” - Devotional explo. Vă voi da o inimă nouă, și voi pune în voi un duh nou; voi scoate din trupul vostru inima de piatră, și vă voi da o inimă de carne. (Ezechiel 36:26)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii folositor!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Raspuns pentru suflet

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Credința instrument al cunoașterii

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...