Articolul precedentA cincea parte
  Articolul următorHamisítványok

  „Transplant” de software

  Vă voi da o inimă nouă, și voi pune în voi un duh nou; voi scoate din trupul vostru inima de piatră, și vă voi da o inimă de carne. (Ezechiel 36:26)

  Secolul al XXI-lea a demarat în forță din punct de vedere tehnic. Calculatoare și programe performante au deschis noi orizonturi invențiilor și inovațiilor omului. Generația zilelor noastre este foarte versatilă în ceea ce privește tehnologia. De la copiii care merg în cărucior până la cei mai în vârstă, au ca obiect de joacă și comunicare un smartphone sau o tabletă. La început, este doar pentru distracție, dar mai apoi, ușor-ușor, este asimilat și modul de funcționare și operare a sistemului. Cei mai mulți copii de vârsta explo știu ce înseamnă update, upgrade sau cunosc modul în care poți să dezinstalezi și să instalezi un sistem de operare. Totuși, toate acestea fac parte dintr-o tehnologie rudimentară în comparație cu ceea ce poate face Creatorul nostru. În condițiile în care sistemul de operare al omului a fost compromis de virusul păcatului și a dus la împietrirea oricăror trăsături sfinte, Dumnezeu intervine cu făgăduința remedierii insensibilității. Pe o cale doar de El știută, Duhul Sfânt lucrează la inima noastră, înlocuind ceva ce nu mai poate fi reparat. Lucrul acesta se va face doar după ce ai citit termenii și condițiile și ai dat accept intervenției Sale. Tu când ți-ai făcut ultima scanare? Te poți autoevalua, dacă îți răspunzi cinstit la câteva întrebări:

  1. Mai studiez Manualul de operare – Biblia?

  2. Comunic constant cu Creatorul programului – Dumnezeu?

  3. Cum este relația mea cu cei din rețea – biserică? Dar cu cei din afara ei?

  4. Spun și altora despre programul antivirus – Sângele lui Isus? Dar despre cel de recuperare totală – Revenirea lui Isus?

  Cu siguranță că vei găsi multe alte întrebări care te vor ajuta să identifici orice alți intruși, de tip spam sau worm. Nu ezita să instalezi programele de adblock 1 Tes. 5.8: Scutul credinței și al dragostei și cel de nădejdea mântuirii!

  Maranatha! Tu ești gata?

  Adrian Petrache, Conducator de Zona – Conferința Banat

  „Transplant” de software - Devotional explo. Vă voi da o inimă nouă, și voi pune în voi un duh nou; voi scoate din trupul vostru inima de piatră, și vă voi da o inimă de carne. (Ezechiel 36:26)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Alege dreptatea!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Fii folositor!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Raspuns pentru suflet

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Publicate astăzi

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...