Prin ochii Lui

  Vă voi da o inimă nouă, și voi pune în voi un duh nou; voi scoate din trupul vostru inima de piatră, și vă voi da o inimă de carne. (Ezechiel 36:26)

  Ce este realitatea? Îmi pare una din cele mai grele întrebări ale zilelor noastre. Pentru că depinde mereu de cel ce o zugrăvește. Atunci când filtrul realității este ochiul omului, aceasta este mereu subiectivă, dacă nu chiar departe de adevăr! Iar aici am atins punctul sensibil. De foarte multe ori, ceea ce ni se pare real nu este adevărat! Grafica jocurilor pe calculator s-a dezvoltat atât de mult, încât după un timp e greu să mai faci distincția între lumea virtuală și cea adevărată. Vreau să îți relatez povestea unui bloc mare de piatră. Timp de câteva decenii, acest bloc de marmură a rămas neatins în catedrala din Florența. Câțiva artiști faimoși au refuzat să dea viață pietrei. Altul a început munca, dar a renunțat din cauza numeroaselor defecte ale materiei prime. Când Michelangelo se angajează la această muncă asiduă vede mai mult decât au văzut toți ceilalți. După 3 ani de planificare a început munca grea cu dalta și cioncanul. Știi care e detaliul cel mai semnificativ în această poveste? Michelangelo reușește să îl „construiască” pe David pornind de la punctele slabe ale blocului de marmură.

  Privind rezultatul final, toate aceste defecte au fost integrate în imaginea de ansamblu cu măiestrie, astfel încât nu mai pot fi observate. Când Dumnezeu se uită la un om, nu îl vede cum este, ci cum poate să devină. Adevărul despre tine depășește ceea ce răzbește ochiul. Indiferent cum este această zi pentru tine, Dumnezeu este pregătit să facă ceva minunat în viața ta! Care este realitatea ta? Dacă te uiți cu ochii tăi, vei găsi nenumărate defecte la tine și la ceilalți – la părinți, frați sau profesori. Dacă te uiți prin ochii credinței, vei observa că Dumnezeu face cea mai frumoasă lucrare pentru tine. Nu în 3 ani! La rugăciunea din această dimineață, roagă-L pe Dumnezeu să îți dea viață! Poți să fii un monument al cerului!

  Adrian Dorgo, Director Tineret – Conferința Transilvania de Nord

  Prin ochii Lui - Devotional explo. Vă voi da o inimă nouă, și voi pune în voi un duh nou; voi scoate din trupul vostru inima de piatră, și vă voi da o inimă de carne. (Ezechiel 36:26)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Alege dreptatea!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Fii folositor!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Raspuns pentru suflet

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Publicate astăzi

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...