Articolul precedentCinci fete curajoase și demne
  Articolul următorEljövendő események

  Știi care este?

  El m-a învățat, a stat de vorbă cu mine, și mi-a zis: ,,Daniele, am venit acum să-ți luminez mintea.” (Daniel 9:22)

  Ia-ți un moment și uită-te la oamenii care stau în jurul tău. Deși aveţi multe lucruri in comun, cum ar fi 2 brațe, 2 ochi, 2 picioare, păr etc., există, de asemenea, mari diferențe. Toate viețuitoarele vin cu un set de instrucțiuni stocate în ADN-ul lor care creează aceste diferențe. ADN-ul este planul pentru tot ceea ce se întâmplă în interiorul celulei unui organism și fiecare celulă are o copie întreagă a aceluiași set de instrucțiuni, care sunt unice pentru acel individ sau lucru. ADN-ul este o amprentă genetică unică pentru fiecare individ.

  Tot la fel Dumnezeu are o viziune unică – un ADN spiritual – pentru fiecare dintre noi. Stii care este ? 
Viziunea lui Dumnezeu ne duce la noi niveluri și ne provoacă să facem lucruri noi pe care nu ne-am gândi să le realizăm.

  „Fără o viziune, oamenii pier”. În Vechiul Testament, cărţile scrise de profeţi și cartea lui Daniel sunt toate scrise din viziuni ale lui Dumnezeu. Dar Dumnezeu dă viziuni și indivizilor pe care îi cheamă, precum Moise – când a condus poporul lui Israel, David – când l-a ucis pe Goliat, Solomon – când a construit Templul și Neemia – când a reconstruit zidurile Ierusalimului. În Noul Testament, lui Anania i s-a dat o viziune pentru a merge și a-l vindeca pe Pavel. Petru a primit o viziune a animalelor necurate, ca o chemare pentru a ajunge la neamuri, Pavel a avut viziunea unui om din Macedonia, care îl chema să slujească acolo și întreaga carte a Apocalipsei este o viziune a vremurilor din urmă.

  Viziunea pentru slujire este o imagine clară a unui viitor transmis de Dumnezeu. Claritatea face direcția incontestabilă, stabilește direcția vieții noastre împreună.

  Servește ca hartă rutieră. Claritatea face ca entuziasmul să fie transferabil. Claritatea face ca munca să fie semnificativă. Claritatea face posibilă sinergia – lucrăm împreună ca o echipă.

  Nu uita: Dumnezeu nu te-a chemat să fii explorator fără să îți dea o viziune.

  Știi care este?

  Calotă Ionel, Master Ghid – Conferința Muntenia

  Știi care este? - Devotional explo. El m-a învățat, a stat de vorbă cu mine, și mi-a zis: ,,Daniele, am venit acum să-ți luminez mintea.” (Daniel 9:22)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii folositor!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Raspuns pentru suflet

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Credința instrument al cunoașterii

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Publicate astăzi

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...

  Fii folositor!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...