Nesperata lumină

  El m-a învățat, a stat de vorbă cu mine, și mi-a zis: „Daniele, am venit acum să-ți luminez mintea. (Daniel 9:22)

  Foarte frumos episod: îngerul Gabriel trimis pentru a-l ajuta pe Daniel să înțeleagă unele lucruri. Cunoașteți expresia „băgat în ceață”. Cam așa mi-l imaginez eu pe Daniel în situația asta, dar nu se dă bătut, cere ajutor de la Dumnezeu și El i-l trimite pe îngerul Gabriel să-i „lumineze mintea”. Abia acum înțeleg. Daniel nu era în ceață, era total în beznă, din moment ce avea nevoie de lumină.

  Imaginează-ți o zi din viața ta, în întuneric (vezi doar negru în fața ochilor) și ești nevoit să-ți desfășori activitatea normal. Ai nevoie de o călăuză sau poate noi avem ocazia să fim călăuză pentru cineva. În orice împrejurare, fie că noi avem nevoie să fim ghidați, fie că alții au nevoie și noi îi putem ajuta, să căutăm ajutorul la Cel care e „Lumina Lumii” și ne-a lăsat-o la îndemână în Biblie. Exemplele, situațiile descrise aici, ne conduc numai spre răspunsuri care ne umplu de bucurie.

  Se povestește că în timpul unei nopți, pe când un vapor naviga contra vântului și înainta greu, un pasager a căzut, din neatenție, în apele agitate. Cineva a dat alarma. Toți pasagerii au alergat pe puntea vasului pentru a vedea minunea salvării (dacă va fi să fie). Un călător, bolnav fiind, nu a putut să se deplaseze, tot ce a putut să facă a fost să pună lampa în geam. La un moment dat, a auzit: „L-am salvat!” Dimineața a aflat că lampa lui făcuse posibilă minunea: lumina ei a pătruns prin geam, în așa fel încât omul acela a putut să zărească funia de scăpare care-i fusese aruncată să se agațe de ea. Prin viața noastră putem fi o lumină pentru mici și mari, lumină reflectată de la Cel care i-a luminat și mintea lui Daniel.

  Iuliana Pogăcean, Ghid Asistent – Conferința Transilvania de Sud

  Nesperata lumină - Devotional explo. El m-a învățat, a stat de vorbă cu mine, și mi-a zis: „Daniele, am venit acum să-ți luminez mintea. (Daniel 9:22)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Alege dreptatea!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Fii folositor!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Raspuns pentru suflet

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Publicate astăzi

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...