Articolul precedentPorunca a șasea
  Articolul următorA hűség próbája

  O relație sănătoasă

  El m-a învățat, a stat de vorbă cu mine, și mi-a zis: „Daniele, am venit acum să-ți luminez mintea. (Daniel 9:22)

  Cât de important este să stai de vorbă cu o persoană dragă! Nu este așa că ne face plăcere să vorbim cu prietenii noștri, cu părinții? Dacă este atât de importantă vorbirea cu persoanele apropiate, oare nu ar trebui să fie la fel de importantă și vorbirea cu Domnul nostru?

  Mulți dintre noi ne întrebăm de ce nu intervine Dumnezeu. De ce nu ne ajută, sau de ce nu ne luminează mintea, cum a făcut în cazul lui Daniel. Din textul de mai sus putem să învățăm cum să primim aceste ajutoare. Înainte ca Dumnezeu să îi lumineze mintea, Daniel stătea de vorbă cu El. Se ruga. Rugaciunea este metoda cea mai eficientă de a fi aproape de Mântuitor. Și nu se ruga doar atunci când avea nevoie de ajutor din partea lui Dumnezeu. Știm că Daniel a ajuns să fie aruncat în groapa cu lei datorită obiceiului său de a sta de vorbă cu Dumnezeu. Din experiența sa din groapa cu lei, putem să vedem încă o ocazie în care, datorită relației sale constante cu Dumnezeu, nu s-a pierdut cu firea,ci a rămas încrezător. Care ar fi fost atitudinea sa, dacă înainte de a fi aruncat în groapă nu avea o relație cu Dumnezeu? Dacă doar atunci ar fi început să se roage?

  Să înțelegem că și noi, asemenea lui Daniel ar trebui să avem o relație constantă cu Dumnezeu. Primul nostru gând, dimineața, la fel ca ultimul, seara, să fie la Dumnezeu. Să nu apelăm la El doar când avem nevoi, ci și atunci când lucrurile merg bine. Nu doar atunci când avem de cerut, ci și atunci când avem de mulțumit. Domnul așteaptă cu nerăbdare să vorbim cu El. Noi ce facem?

  Clamba Sebastian, Ghid – Conferința Transilvania de Nord

  O relație sănătoasă - Devotional explo. El m-a învățat, a stat de vorbă cu mine, și mi-a zis: „Daniele, am venit acum să-ți luminez mintea. (Daniel 9:22)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii folositor!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Raspuns pentru suflet

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Credința instrument al cunoașterii

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...