Cum găsesc scăpare

El m-a învățat, a stat de vorbă cu mine, și mi-a zis: „Daniele, am venit acum să-ți luminez mintea. (Daniel 9:22)

S-a întâmplat ca la un anumit punct din viața ta, să ai un moment în care să fii atât de copleșit de emoții, îngrijorări și întrebări fără răspuns, încât să nu mai vezi nici o portiță de scăpare? Ți-a fost vreodată teamă că decizia pe care urmează să o iei va avea un impact atât de puternic asupra ta, încât n-ai putut s-o duci la îndeplinire fără ajutor?

Imaginează-ți că ești la școală și urmează să dai un test. Deși ești bine pregătit, nu-ți mai aduci aminte nimic din ce-ai învățat și te blochezi. Gândește-te că ai făcut o năzbâtie și trebuie să dai piept cu părinții. Știi că vina îți aparține în totalitate și din multitudinea gândurilor care îți trec prin minte, nu găsești nici o soluție. Te-ai certat cu cel mai bun prieten sau ți-ai supărat cea mai bună prietenă. Te simți atât de copleșit de regrete și de atât de multe sfaturi și sugestii de împăcare pe care le-ai primit de la apropiații tăi, încât nu știi care este soluția cea mai bună. Știu că uneori poate fi foarte greu, că mintea îți este atât de întunecată de valurile vieții, încât singura soluție este să te dai bătut și să te lași purtat de ele. Stai liniștit! Din toate aceste tulburări cu care ne confruntăm zilnic, pune-ți întrebarea: Cine îmi luminează mintea? Cine este dispus să îmi sară în ajutor în momentele în care nimeni nu-mi oferă scăpare? Cine îmi cunoaște luptele? Cine nu mă lasă niciodată când sunt în greutăți? Este Acela care din stresul și multitudinea gândurilor, care din întunericul de nepătruns al minții noastre resemnate îți spune: am venit acum să-ți luminez mintea.

Lucian Mihăilă, Pastor – Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor