Articolul precedentȘase ani de medicină
  Articolul următorA fenevad képmása

  Cum găsesc scăpare

  El m-a învățat, a stat de vorbă cu mine, și mi-a zis: „Daniele, am venit acum să-ți luminez mintea. (Daniel 9:22)

  S-a întâmplat ca la un anumit punct din viața ta, să ai un moment în care să fii atât de copleșit de emoții, îngrijorări și întrebări fără răspuns, încât să nu mai vezi nici o portiță de scăpare? Ți-a fost vreodată teamă că decizia pe care urmează să o iei va avea un impact atât de puternic asupra ta, încât n-ai putut s-o duci la îndeplinire fără ajutor?

  Imaginează-ți că ești la școală și urmează să dai un test. Deși ești bine pregătit, nu-ți mai aduci aminte nimic din ce-ai învățat și te blochezi. Gândește-te că ai făcut o năzbâtie și trebuie să dai piept cu părinții. Știi că vina îți aparține în totalitate și din multitudinea gândurilor care îți trec prin minte, nu găsești nici o soluție. Te-ai certat cu cel mai bun prieten sau ți-ai supărat cea mai bună prietenă. Te simți atât de copleșit de regrete și de atât de multe sfaturi și sugestii de împăcare pe care le-ai primit de la apropiații tăi, încât nu știi care este soluția cea mai bună. Știu că uneori poate fi foarte greu, că mintea îți este atât de întunecată de valurile vieții, încât singura soluție este să te dai bătut și să te lași purtat de ele. Stai liniștit! Din toate aceste tulburări cu care ne confruntăm zilnic, pune-ți întrebarea: Cine îmi luminează mintea? Cine este dispus să îmi sară în ajutor în momentele în care nimeni nu-mi oferă scăpare? Cine îmi cunoaște luptele? Cine nu mă lasă niciodată când sunt în greutăți? Este Acela care din stresul și multitudinea gândurilor, care din întunericul de nepătruns al minții noastre resemnate îți spune: am venit acum să-ți luminez mintea.

  Lucian Mihăilă, Pastor – Conferința Moldova

  Cum găsesc scăpare - Devotional explo. El m-a învățat, a stat de vorbă cu mine, și mi-a zis: „Daniele, am venit acum să-ți luminez mintea. (Daniel 9:22)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii folositor!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Raspuns pentru suflet

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Credința instrument al cunoașterii

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...