Articolul precedentNumărul imperfecțiunii omului
  Articolul următorA hitehagyás

  Mare în ochii lui Dumnezeu

  El m-a învățat, a stat de vorbă cu mine, și mi-a zis: „Daniele, am venit acum să-ți luminez mintea. (Daniel 9:22)

  Daniel era un om important în conducerea imperiului Babilonian, un om educat și cu influență. Cu toate acestea, modestia și umilința i-au definit viața. De altfel, caracteristica definitorie a unui om educat este recunoașterea nevoii de a învăța, de a se perfecționa continuu în activitatea lui. Mai mult decât atât, Daniel afirmă, fără să îi fie rușine, că toată înțelepciunea sa este un dar de la Dumnezeu. Dar pe care mulți oameni îl pot primi. Iacov spune: „dacă vreunuia dintre voi îi lipsește înțelepciunea, s-o ceară de la Dumnezeu, care dă tuturor cu mână largă și fără mustrare, și ea îi va fi dată.” (Iacov 1,5)

  Însă fiecare dar de la Dumnezeu ne este dat pentru a fi dezvoltat, iar Dumnezeu binecuvântează și uneori suplinește eforturile pe care omul le face pentru a-și dezvolta talanții primiți de la Creator. Unii oameni se apucă cu entuziasm de treabă însă, atunci când dau de greu renunță, sau se gândesc să facă altceva. Astfel, încep mai multe lucruri, se descurajează și apoi renunță; în acest fel, trec de la un lucru la altul, fără să ducă la bun sfârșit nimic. Alții au primit calități deosebite, dar care din cauza leneviei sau viciilor, nu sunt niciodată puse în valoare, iar posesorii lor nu ating potențialul maxim de dezvoltare. Însă se plâng și detestă viața lor murdară și mizeră. „Tot ce găsește mâna ta să facă, fă cu toată puterea ta!” (Eclesiastul 9,10) Planifică cu atenție activitățile zilei de azi, nu lăsa să treacă timpul la voia întâmplării, folosește-l cu înțelepciune, pentru a dezvolta la maximum darurile pe care Dumnezeu le-a pus în tine. Nu uita niciodată că Dumnezeu este marele Învățător și fii recunoscător pentru tot ceea ce ai primit.

  Sisu Beniamin Claudiu, Director Tineret – Conferința Oltenia

  Mare în ochii lui Dumnezeu - Devotional explo. El m-a învățat, a stat de vorbă cu mine, și mi-a zis: „Daniele, am venit acum să-ți luminez mintea. (Daniel 9:22)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii folositor!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Raspuns pentru suflet

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Credința instrument al cunoașterii

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Publicate astăzi

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...

  Fii folositor!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.