Ia seama! Înţelege! Mergi înainte!

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă! Căci căile Domnului sînt drepte; și cei drepți umblă pe ele, dar cei răzvrătiți cad pe ele. (Osea 14:9)

  William Wilberforce a rămas în istorie ca fiind o figură proeminentă în lupta împotriva sclaviei. Născut într-o familie bogată și terminându-și studiile la Universitate Cambridge, o universitate de prestigiu, avea să își facă intrarea în lumea politică la puțin timp după terminarea studiilor. Nimic neobișnuit până aici. Aceasta era, de cele mai multe ori, traiectoria urmată de cei care proveneau din familii înstărite. Totuși, atunci când William îl întâlnește pe Hristos, lucrurile iau o altă întorsătură. La fel cum Hristos îl scăpase și pe el din sclavia păcatului, avea să declare război sclaviei, foarte prezentă în secolul XVIII în Marea Britanie.

  Într-o noapte, pe la începutul anilor 1790, era foarte descurajat, după o altă înfrângere în bătălia pe care o ducea deja de 10 ani împotriva traficului de sclavi din Anglia. Obosit și frustrat, și-a deschis Biblia și a început să o răsfoiască. O bucată mică de hârtie a căzut și a zburat pe podea. Era o scrisoare scrisă de Ioan Wesley cu puțin timp înainte de moartea sa. Wilberforce a citit-o din nou. Acolo era scris așa: „Dacă nu Dumnezeu este cel care te-a chemat … nu văd cum poți trece prin glorioasa ta întreprindere, opunându-te acestei practici abominabile a sclaviei, care este vrășmașul religiei, al Angliei și al naturii umane. Dacă nu Dumnezeu este cel care te-a chemat, vei fi epuizat de opoziția oamenilor și a diavolilor. Dar dacă Dumnezeu este cu tine, cine poate fi împotriva ta? Sunt ei, împreună, mai puternici decât Dumnezeu? Nu obosi în a face binele. Continuă în numele lui Dumnezeu și prin puterea Sa.”

  Uneori, pe calea adevărului, vei întâlni opoziție. Alteori, tu însuți vei opune rezistență, dar Dumnezeu ne promite că odată ce ai luat seama la Adevăr (te-a interesat) și l-ai înțeles (l-ai studiat și te-a modelat), acesta te va ajuta să mergi mai departe pe calea dreaptă și să nu cazi atunci când este mai dificil. „Nu obosi în a face binele! Continuă în numele lui Dumnezeu și prin puterea Sa.”

  Dimoiu Laurenţiu, Ghid – Conferința Oltenia

  Ia seama! Înţelege! Mergi înainte! - Devotional explo. Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă! Căci căile Domnului sînt drepte; și cei drepți umblă pe ele, dar cei răzvrătiți cad pe ele. (Osea 14:9)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii folositor!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Raspuns pentru suflet

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Credința instrument al cunoașterii

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Publicate astăzi

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...

  Fii folositor!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...