Articolul precedentSteaua evreilor
  Articolul următor„A halottak semmit sem tudnak…”

  Cine este înțelept?

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă! Căci căile Domnului sînt drepte; și cei drepți umblă pe ele, dar cei răzvrătiți cad pe ele. (Osea 14:9)

  Ce înseamnă să fii întelept?

  1. Dacă ești înțelept, primul pas este să ai încredere în Domnul. Un om începe să se teamă de Dumnezeu numai atunci când începe să-L cunoască.

  2. Dacă ești înțelept, vei urî păcatul și vei iubi o viață sfântă. Atunci când cineva învață cu adevărat frica de Domnul, este afectat întregul său mod de viață – aceasta include felul în care se îmbracă, vorbește, își cheltuiește banii, timpul, ce ascultă, locurile în care merge, plăcerile pe care le caută și cărțile pe care le citește. Chiar și prietenii lui sunt diferiți.

  4. Dacă ești înțelept, vei experimenta adevărata pace, bucurie și bogăție. Chiar dacă un om este sărac, dacă se teme de Domnul, el va fi bogat și cu adevărat satisfăcut. Omul care se teme de Dumnezeu are o satisfacție și o bucurie imensă în a ști că totul este bine, nu numai pentru o vreme, ci pentru veșnicie.

  5. Dacă ești înțelept, vei culege beneficiile unei vieți disciplinate. Dacă suntem disciplinați, obținem cantitatea potrivită de odihnă, hrană, somn și exerciții fizice, slujind altora și, mai presus de toate, oferindu-i Domnului locul Său.

  6. Dacă ești înțelept, îl vei sluji pe Dumnezeu din toată inima. Ce lucru uimitor este să fii în slujba lui Dumnezeu și să aștepți cu smerenie îndrumarea și împuternicirea Sa!

  Omul neînţelept vede adesea numai circumstanţele imediate şi poate că zice în inima lui: „nu este Dumnezeu!”, dar cel înţelept, care ia aminte la purtarea lui Dumnezeu cu cei drepţi şi cei nelegiuiţi, vede în tot ce se întâmplă, descoperirea iubirii lui Dumnezeu. Totuşi, o astfel de înţelepciune nu e un rod al pământului, ci vine din cer asupra acelora care îl cer cu credinţă.

  Dumnezeu pune înaintea noastră o alegere.

  Întrebarea este: vei fi înțelept? Dacă ești înțelept, vei alege să mergi pe calea Domnului și să te bucuri de viața veșnică.

  “Alege viața, ca să trăiesti!”

  Calotă Ionel, Master Ghid – Conferința Muntenia

  Cine este înțelept? - Devotional explo. Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă! Căci căile Domnului sînt drepte; și cei drepți umblă pe ele, dar cei răzvrătiți cad pe ele. (Osea 14:9)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii folositor!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Raspuns pentru suflet

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Credința instrument al cunoașterii

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...