„Senzorul” înțelepciunii

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă! Căci căile Domnului sînt drepte; și cei drepți umblă pe ele, dar cei răzvrătiți cad pe ele. (Osea 14:9)

  Un filozof spunea că sunt două tipuri de oameni: oameni proști care se cred înțelepți și oameni înțelepți care se cred proști. Eu cred, din punct de vedere creștin, că mai este o a treia categorie de oameni: cei care recunosc că sunt creați după „chipul lui Dumnezeu”( Gen 1,26 ). Aceștia nu iubesc prostia și nici nu exagerează inteligența.

  Despre ei este vorba astăzi. Dacă citești aceste rânduri, faci parte din categoria celor care caută pe Dumnezeu. Ei au un avantaj imens. Apropierea de Dumnezeu oferă înțelepciunii un fel de senzor: Duhul Sfânt.

  La mașina mea am niște senzori pe bara din spate. Atunci când o parchez, dacă mă apropii de un obstacol, senzorii transmit semnale sonore. În acest mod, mașina este ocrotită de eventualele coliziuni sau loviri nedorite. În același mod, Duhul Sfânt este pus la dispoziția ta. Poți folosi înțelepciunea în mod sigur. Duhul Sfânt este senzorul dat de Dumnezeu, pentru ca pe drumul vieții să eviți accidentele. 
Osea te invită să iei seama la aceste lucruri. Dacă ai parte de o dimineață frumoasă și plină de oportunități, pune în mâna lui Dumnezeu mintea ta. El îți poate activa. prin Duhul sfânt, senzorul înțelepciunii. Astfel poți păși liniștit și plin de încredere pe cărările drepte. Biruința îți va fi asigurată.

  Doru Parascineț, Director Tineret – Conferința Transilvania de Nord

  „Senzorul” înțelepciunii - Devotional explo. Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă! Căci căile Domnului sînt drepte; și cei drepți umblă pe ele, dar cei răzvrătiți cad pe ele. (Osea 14:9)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Alege dreptatea!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Fii folositor!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Raspuns pentru suflet

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Publicate astăzi

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...