Cât mai sus

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă! Căci căile Domnului sînt drepte; și cei drepți umblă pe ele, dar cei răzvrătiți cad pe ele. (Osea 14:9)

  Cu siguranță ai admirat copacii drepți, falnici, înalți. Ai făcut fotografii lângă ei și parcă doreai să le surprinzi măreția.

  Sequoia gigantea bate recordul în multe privințe. Poate trăi mii de ani, depășind 80/90 de metri în înălțime. Face față cu succes incendiilor datorită scoarței sale speciale care îl protejează. Dimpotrivă, se pare că focul ajută conurile să se deschidă și semințelor le face bine cenușa caldă pentru a se planta. Nici dăunătorii nu își fac apariția pe suprafața sa. Arborele Sequoia este la origine din Statele Unite ale Americii, din munții Sierra Nevada, dar a fost adus și pe meleagurile europene, având chiar și în țara noastră câțiva reprezentanți de mai bine de un secol. Este cel mai înalt arbore de pe planetă fiind considerat monument al naturii.

  Până în 2006 recordul l-a deținut General Sherman, un sequoia gigant de 83,8 metri și vechi de 2150 de ani, aflat în Parcul Național Sequoia din California. Dar locul întâi i-a fost luat de către Hyperion, un sequoia de 115 metri, descoperit de către doi naturaliști în Redwood National Park. Nu știe nimeni cu exactitate locul unde se află acest mamut al arborilor, deoarece oamenii de știință au ales să țină secret pentru a-l proteja de cei care ar dori să îi facă rău.

  Ce poți învăța de la sequoia? Să te înalți mereu, să fii drept, să ai privirea spre cer și să crești, să te dezvolți indiferent de intemperiile din jurul tău, tu doar să ai un singur gând: „Sus! Tot mai sus!”.

  Drag explorator, Dumnezeu îți dă înțelepciune pentru a merge drept pe drumul spre Cer, la fel cum arborele sequoia își urmează cu măiestrie creșterea sa unică. Astăzi urmează-i exemplul!

  Kristhine Chirileanu, Master Ghid – Conferința Moldova

  Cât mai sus - Devotional explo. Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă! Căci căile Domnului sînt drepte; și cei drepți umblă pe ele, dar cei răzvrătiți cad pe ele. (Osea 14:9)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Alege dreptatea!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Fii folositor!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Raspuns pentru suflet

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Publicate astăzi

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...