Articolul precedentBateria de șase volți
  Articolul următorSzombat vagy vasárnap?

  Credința instrument al cunoașterii

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă! Căci căile Domnului sînt drepte; și cei drepți umblă pe ele, dar cei răzvrătiți cad pe ele. (Osea 14:9)

  Probabil că termenul „răzvrătit” apare de cele mai multe ori în Biblie, în dreptul poporului Israel, în timpul peregrinării prin pustia Sinai. Elementul decisiv care a făcut diferența dintre cei răzvrătiți și cei drepți, a fost credința, încrederea în Cuvântul lui Dumnezeu. În multele situații limită prin care au trecut, singura soluție a constat în acceptarea prin credință a Cuvântului lui Dumnezeu. Creștinismul este o adeziune a sufletului la credință. Credința este un instrument prin care ajungem la cunoaștere. Cele descoperite prin credință se înțeleg doar prin credință. „Credința este o puternică încredințare despre lucrurile care nu se văd.” Deci ceea ce se vede, putem cunoaște prin simțuri și rațiune, ceea ce nu se vede, putem cunoaște prin credință.

  Socrate numește credința în lucrurile nevăzute, a doua navigare. Atunci când marinarii nu mai aveau vânt care să sufle în pânze, recurgeau la vâsle. Tot așa, lucrurile nevăzute se descoperă prin credință. Cred în aceste ipoteze și substanța acestor ipoteze este că eu le învestesc cu adevăr. Nu știu dacă sunt adevărate, dar dezvolt raționamente și văd unde ajung și mă întorc asupra lor. Aceasta este teoria ipotetico-deductivă. În final, plecând de la o presupoziție, de la ceva nesigur, pot concluziona adevărul în funcție de rezultatul obținut. Credința este instrumentul cognitiv prin care creștinul înțelege, pipăie și cunoaște nevăzutele. Nevăzutele pot fi văzute, pentru asta îți trebuie credință. Aceasta este înțelepciunea ce îi caracterizează pe cei drepți. Trăiește în ascultare de Dumnezeu și vei fi înțelept!

  Sisu Beniamin Claudiu, Director Tineret – Conferința Oltenia

  Credința instrument al cunoașterii - Devotional explo. Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă! Căci căile Domnului sînt drepte; și cei drepți umblă pe ele, dar cei răzvrătiți cad pe ele. (Osea 14:9)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii folositor!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Raspuns pentru suflet

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Cât mai sus

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...