Raspuns pentru suflet

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât să faci deptate, să iubești mila, și să umbli smerit cu Dumezeul tău?” (Mica 6:8)

  Ar putea fi o tentație să credem că dacă facem A,B,C suntem buni. In schimb, versetul 8 vorbește despre răspunsul sufletului și reprezintă un mod de viaţă în timp ce navigăm în fiecare zi.

  Aceste trei cerințe ne leagă de Dumnezeu în moduri profunde. A avea o inimă dreaptă, milostivă și umilă înseamnă că suntem ascultători de Dumnezeu și El va locui cu noi.

  FĂ DREPTATE – în raport cu tine

  Corectitudinea ar trebui să facă parte din toate relațiile noastre. Ar trebui să judecăm corect situațiile din jurul nostru. Nu trebuie să îi tratăm pe alții pe nedrept sau să fim sinceri doar în conformitate cu ceea ce considerăm drept. Trebuie să acționăm corect, conform definiției lui Dumnezeu și să folosim măsurile Sale în relațiile noastre. A acționa corect este bine pentru sufletul nostru. De unde știm dacă acționăm corect?

  IUBEȘTE MILA – în raport cu altii

  Dumnezeu este cunoscut pentru marea Sa milă. Iubirea și mila sunt legate atunci când vine vorba de Dumnezeu și de caracterul Său. Ar trebui să fie legate de noi, precum și de faptul că Îl urmăm. „Adu-ți aminte de mine și pentru asta, Dumnezeule, și arată-ți milă de mine după marea Ta iubire”. Neemia 13:22

  Să nu păstrăm pentru noi înșine, ci să fim o persoană care iubește mila pentru cei din jurul nostru. De unde știm dacă iubim mila?

  UMBLĂ SMERIT – în raport cu Dumnezeu

  A umbla cu Dumnezeu înseamnă că El este continuu în inimile noastre. Îmi imaginez că umblând smerit cu Dumnezeu înseamnă că înțelegem că suntem iertați și nu tratăm acest lucru cu ușurință. De unde știm dacă umblăm smerit cu Dumnezeu?

  Decizia de a-L urma pe Isus este cea mai importantă decizie pe care o veți lua vreodată.

  Calota Ionel, Master Ghid – Conferința Muntenia

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Pace… pe timp de criză

  V-am spus aceste lucruri ca să aveți pace în Mine. În lume veți avea necazuri;...

  Pace în necazuri

  V-am spus aceste lucruri ca să aveți pace în Mine. În lume veți avea necazuri;...

  Un alt fel de succes

  V-am spus aceste lucruri ca să aveți pace în Mine. În lume veți avea necazuri;...

  Emană Bucurie

  Bucurați-vă că numele voastre sunt scrise în ceruri”. (Luca 10:20up)Urma ca în comunitatea noastră să...

  Publicate astăzi

  Telefonul exploziv

  Adevărul este că un om care nu se alimentează cu puterea Duhului lui Dumnezeu se va hrăni cu putere din resursele vrăjmașului și, pe lângă pericolul reprezentat pentru sine, îi va pune în pericol și pe cei din viața lui. Este o mare responsabilitate așadar alegerea izvorului de putere la care să ne conectăm.

  Ai vreun regret?

  Stăteam nemișcată și Îl lăudam pe Dumnezeu pentru că mă ajutase să vin la școală, în această primă zi, ca profesor suplinitor. Duhul Său mă binecuvânta prin acel imn cântat de o elevă de clasa a doua, care nici nu avea idee de impactul avut asupra mea.

  Inteligenţa

  Dacă medităm la Dumnezeu şi la poruncile Sale, putem să ne sporim inteligenţa, dar, dacă ne „închinăm” la imagini/chipuri, vom sfârşi în confuzie. Ai vrea să-ţi sporeşti inteligenţa? Nu uita că „începutul înţelepciunii este frica de Domnul şi ştiinţa sfinţilor este priceperea”.

  Prima mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să facă din tine și din credincioșii din biserica ta oameni ai Cărții! PROVOCARE: Dacă în biserica ta nu există o grupă de studiu biblic pentru tineri, sugerează comitetului să înființeze una!

  Hitehagyás és pusztulás

  „A föld megfertőztetett lakosai alatt, mert áthágták a törvényeket, a rendelést megszegték, megtörték az örök...