A ști și a face!

“Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât să faci deptate, să iubești mila, și să umbli smerit cu Dumezeul tău?” (Mica 6:8)

Renumitului scriitor american, Mark Twain, îi este atribuită următoarea declarație: „Ceea ce mă îngrijorează cel mai mult cu privire la Biblie nu sunt lucrurile pe care nu le înțeleg în ea, ci tocmai cele pe care le înțeleg!”

Sunt multe lucruri, dintre cele prezentate de Scriptură, pe care nu le înțelegem pe deplin! Teologii dezbat cu argumente grele și totuși nu ajung la concluzii clare în dreptul unor chestiuni pe care nu le menționez punctual, fiindcă nu ai nevoie să îți încarci astăzi mintea cu ele!

Dar există lucruri clare, care ne-au fost „arătate”, ne-au fost explicate, demonstrate, de către părinți, de către pastor, de către instructorul grupei de exploratori! Cum ne raportăm noi, nu la lucrurile pe care nu le înțelegem, ci la lucrurile clare ale Cuvântului?

Ți s-a arătat, drag explorator, că ai nevoie să Îl întâlnești zilnic pe Isus în experiența devoțiunii personale! E actul suprem al vieții creștine! Știi asta, dar o faci?

Ți s-a arătat, drag părinte, că este imperios necesar ca zilnic să îți predai copilul ocrotirii și călăuzirii divine, rugându-te fierbinte pentru el, oferindu-i, mai mult decât teorii ale adevărului, un model viu de viețuire în adevăr! Știi asta, dar o faci?

Ți s-a arătat, drag lider, că nu e nimic mai profund în slujirea grupei tale, decât să fii dedicat trup și suflet lui Dumnezeu, slujind copiilor din puterea prezenței Duhului Sfânt în viața ta! Știi asta, dar o faci?
Cei ce se vor pierde pentru veșnicie, nu se vor pierde datorită aspectelor evanghelice pe care nu le-au înțeles, ci datorită celor pe care le-au înțeles dar le-au respins sau – o manieră mai subtilă și mai periculoasă de a le respinge – le-au neglijat!

Cere-i Duhului Sfânt să te cerceteze astăzi: ce „ți s-a arătat” din Cuvânt și totuși nu aplici? Predă-i viața ta, pe deplin, lui Dumnezeu și spune-i „Da” în tot ce îți descoperă și îţi cere! Nu e suficient să știi adevărul biblic, e nevoie să-l aplici, să-l trăiești!

Narcis Ardelean, Master Ghid – Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor