Articolul precedentPovești în șase cuvinte
  Articolul următorVasárnapi missziómunka

  Nu poți singur

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât să faci deptate, să iubești mila, și să umbli smerit cu Dumezeul tău?” (Mica 6:8)

  Undeva, aproape de satul meu natal, trăia o familie de bătrâni ce își duceau ultimele zile singuri. Trecuseră printr-o iarnă lungă, iar provizia de lemne se terminase. Chiar dacă era martie și afară începuse să se dezghețe, în căsuța sărăcăcioasă era încă nevoie de foc. După câteva zile de frig, bătrânul hotărî să meargă în pădure după lemne. Ajuns în pădure, făcuse doi pași lângă potecă și a întrat într-o mlaștină ce tocmai se dezghețase. Se chinuia să își tragă piciorul afară, când un tânăr trecu pe lângă el și i-a zis: „Nu e bine că ai luat-o pe acolo moșule! Ia-o pe cărare!”. Știa și el că nu era bine pe unde a luat-o, dar nu avea puterea de a reveni singur pe drumul bun. Tânărul a plecat lăsându-l pe bătrân singur în mlaștină. Când s-a întors, l-a găsit pe bătrân tot acolo, aproape înghețat. „De ce nu m-ai ascultat să vii pe potecă?”. Bătrânul i-a răspuns: „Pentru că nu am putut singur. Aveam nevoie de ajutor și te așteptam.”…

  Și pe tine te așteaptă azi un coleg, un prieten, un bunic să îl ajuți, dar nu cu vorba, cu o mână, un braț de lemne, un zâmbet. Nu trece nepăsător! Tu ai declarat că vrei să fii un serv al său. Domnul cu tine azi, exploratorule!

  Marin Chirileanu, Master Ghid – Conferința Moldova

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Pace… pe timp de criză

  V-am spus aceste lucruri ca să aveți pace în Mine. În lume veți avea necazuri;...

  Pace în necazuri

  V-am spus aceste lucruri ca să aveți pace în Mine. În lume veți avea necazuri;...

  Un alt fel de succes

  V-am spus aceste lucruri ca să aveți pace în Mine. În lume veți avea necazuri;...

  Emană Bucurie

  Bucurați-vă că numele voastre sunt scrise în ceruri”. (Luca 10:20up)Urma ca în comunitatea noastră să...

  Publicate astăzi

  Telefonul exploziv

  Adevărul este că un om care nu se alimentează cu puterea Duhului lui Dumnezeu se va hrăni cu putere din resursele vrăjmașului și, pe lângă pericolul reprezentat pentru sine, îi va pune în pericol și pe cei din viața lui. Este o mare responsabilitate așadar alegerea izvorului de putere la care să ne conectăm.

  Ai vreun regret?

  Stăteam nemișcată și Îl lăudam pe Dumnezeu pentru că mă ajutase să vin la școală, în această primă zi, ca profesor suplinitor. Duhul Său mă binecuvânta prin acel imn cântat de o elevă de clasa a doua, care nici nu avea idee de impactul avut asupra mea.

  Inteligenţa

  Dacă medităm la Dumnezeu şi la poruncile Sale, putem să ne sporim inteligenţa, dar, dacă ne „închinăm” la imagini/chipuri, vom sfârşi în confuzie. Ai vrea să-ţi sporeşti inteligenţa? Nu uita că „începutul înţelepciunii este frica de Domnul şi ştiinţa sfinţilor este priceperea”.

  Prima mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să facă din tine și din credincioșii din biserica ta oameni ai Cărții! PROVOCARE: Dacă în biserica ta nu există o grupă de studiu biblic pentru tineri, sugerează comitetului să înființeze una!

  Hitehagyás és pusztulás

  „A föld megfertőztetett lakosai alatt, mert áthágták a törvényeket, a rendelést megszegték, megtörték az örök...