Semne de drum

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât să faci deptate, să iubești mila, și să umbli smerit cu Dumezeul tău?” (Mica 6:8)

  Din una din taberele explo la care am participat, la poalele unei păduri frumoase și lângă un râu care uneori ne trezea noaptea cu zgomotul lui, am ramas cu o imagine bine întipărită în minte. În timpul unui traseu prin pădure, mergând pe o cărare, am întâlnit două semne: „drum greșit” și „drum corect / mergi inainte”. Încântată că am văzut și recunoscut semnele, impreună cu ceilalti exploratori, am pășit cu încredere pe unde trebuia. Însă, după câțiva metri, un alt explorator al grupei strigă cu zâmbetul pe buze: „Puteam să o luăm și pe cealaltă cărare că tot acolo ajungeam”.

  Nu tot așa este și cu ceea ce dorește Dumnezeu de la noi. Nu oricare drum este bun. Nu „toate drumurile duc la Roma” – adică, pentru a face voia Lui, trebuie să pășim doar pe calea care „ni s-a arătat că este bine”, doar un singur drum, doar drumul care este bun-este cu adevărat bun. Dumnezeu ne lasă să alegem pe unde vrem să mergem. Cu alte cuvinte: cum alegem să gândim, cum alegem să vorbim, cum alegem să ne comportăm, … Din păcate, uneori suntem tentați să dăm vina pe alții justificându-ne unele căi greșite; unele vorbe, unele gesturi, unele comportamente. Însă, în esență, tot alegerea noastră a fost de a ne lăsa pradă căderii.

  Provocare: Astăzi să ne lăsăm pradă doar lucrurilor bune: „să faci dreptate, să iubești mila și să umbli smerit cu Dumnezeul tău”.

  Bucur Emima, Mentor – Conferința Muntenia

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Pace… pe timp de criză

  V-am spus aceste lucruri ca să aveți pace în Mine. În lume veți avea necazuri;...

  Pace în necazuri

  V-am spus aceste lucruri ca să aveți pace în Mine. În lume veți avea necazuri;...

  Un alt fel de succes

  V-am spus aceste lucruri ca să aveți pace în Mine. În lume veți avea necazuri;...

  Emană Bucurie

  Bucurați-vă că numele voastre sunt scrise în ceruri”. (Luca 10:20up)Urma ca în comunitatea noastră să...

  Publicate astăzi

  Telefonul exploziv

  Adevărul este că un om care nu se alimentează cu puterea Duhului lui Dumnezeu se va hrăni cu putere din resursele vrăjmașului și, pe lângă pericolul reprezentat pentru sine, îi va pune în pericol și pe cei din viața lui. Este o mare responsabilitate așadar alegerea izvorului de putere la care să ne conectăm.

  Ai vreun regret?

  Stăteam nemișcată și Îl lăudam pe Dumnezeu pentru că mă ajutase să vin la școală, în această primă zi, ca profesor suplinitor. Duhul Său mă binecuvânta prin acel imn cântat de o elevă de clasa a doua, care nici nu avea idee de impactul avut asupra mea.

  Inteligenţa

  Dacă medităm la Dumnezeu şi la poruncile Sale, putem să ne sporim inteligenţa, dar, dacă ne „închinăm” la imagini/chipuri, vom sfârşi în confuzie. Ai vrea să-ţi sporeşti inteligenţa? Nu uita că „începutul înţelepciunii este frica de Domnul şi ştiinţa sfinţilor este priceperea”.

  Prima mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să facă din tine și din credincioșii din biserica ta oameni ai Cărții! PROVOCARE: Dacă în biserica ta nu există o grupă de studiu biblic pentru tineri, sugerează comitetului să înființeze una!

  Hitehagyás és pusztulás

  „A föld megfertőztetett lakosai alatt, mert áthágták a törvényeket, a rendelést megszegték, megtörték az örök...