Articolul precedentIsten törvényét érvénytelenítik
  Articolul următorMergem acasă!

  Mai este loc și pentru El?

  Căci așa vorbește Domnul către casa lui Israel: „Căutați-Mă, și veți trăi! (Amos 5:4)

  Sunt câteva condiții generale indispensabile pentru ca viața să existe. Printre ele se numără o temperatură potrivită, surse de apă, energie (solară și chimică) sau nitrogenul, care este esențial în formarea aminoacizilor. Dar ca să fiu mai concret, cum ar fi viața fără mâncarea preferată, fără școală, fără tabere sau prieteni? Un studiu recent arată că într-o viață de 80 de ani, un om stă în pat 33 de ani! 26 de ani doarme, iar 7 încearcă să doarmă.

  Chiar dacă pare predominantă în viață, munca acoperă 13 ani și două luni din cei 80 de ani! În fața televizorului sau pe telefon se scurg 11 ani și 4 luni. Mâncatul ne consumă 4 ani și jumătate din viață. De vacanțe sau concedii ne bucurăm 3 ani și două luni. Sportul și exercițiile fizice ard încă un an și 4 luni. Mai sunt și alte „cheltuieli mărunte”, cum ar fi 136 de zile petrecute cu machiajul sau 46 de zile cu bărbieritul sau aranjarea părului. Oricum, rămân puțin peste 8 ani pentru navetă, curățenie, hobby-uri, familie, etc… Te provoc să faci un calcul doar pentru această zi. Cât timp petreci pentru fiecare activitate? Ce îți mai rămâne după ce „marii consumatori” și-au luat porția? Mai este loc pentru Dumnezeu?

  Mai mult decât oricare condiție esențială pentru întreținerea vieții este prezența lui Dumnezeu. El este Viața! Calitatea reală a vieții unui om nu este dată de realizările de la muncă sau de a școală. Nici măcar de calitatea saltelei pe care își petrece un sfert din viață! Cea mai frumoasă drumeție a vieții este cea în căutarea lui Dumnezeu. Și știi ce este și mai frumos? Poți face asta în fiecare moment: la școală, la masă, când te pregătești să ieși în oraș, când petreci timp pe telefon sau când faci sport.

  Antrenează-ți mintea să îl observi pe Dumnezeu în fiecare moment. E lângă tine!

  Adrian Dorgo, Director Tineret – Conferința Transilvania de Nord

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....

  La umbra Celui atotputernic

  "Cel ce stă sub ocrotirea Celui Preaînalt și se odihnește la umbra Celui atotputernic, zice...

  Dincolo de drame

  "Voi, negreșit, v-ați gândit să-mi faceți rău: dar Dumnezeu a schimbat răul în bine, ca...

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....