Caută viața!

  Căci așa vorbește Domnul către casa lui Israel: „Căutați-Mă, și veți trăi! (Amos 5:4)

  Fiecare om caută ceva sau pe cineva. Viața noastră, printre altele, este despre căutare. Deja după naștere, bebelușul nou născut caută prezența mamei și caută hrană. Copiii caută jucăriile, elevii caută temele, cărțile, caietele, caută prietenii etc. Tânărul caută perechea, adulții caută loc de muncă pentru a susține familia. Bătrânii caută ochelarii sau caută prezența copiilor și a nepoților. Indiferent de vârstă, naționalitate, religie sau gen, căutarea este inerentă vieții.

  Scriptura spune: „cine caută găsește” (Mat. 7:8). Însă nu este indiferent ce căutăm și mai ales ce vom găsi. În această epocă modernă nu există tânăr care să nu folosească motorul de căutare Google. Niciodată în istorie nu a fost așa de ușor de obținut o informație, ca în zilele noastre. Dar se pune întrebarea cea mare: ce sau pe cine căutăm?

  De multe ori suntem foarte preocupați să urmărim un film pe Youtube/Netflix, sau să găsim pe cineva prin Facebook/Instagram/Snapchat/Tiktok. Trebuie să punem întrebarea: Aceste lucruri oare, vor aduce viață? Mai precis, viața veșnică? De câte ori apare Dumnezeu sau Biblia în motorul nostru de căutare?

  Într-adevăr, cine caută găsește, însă Domnul spune lui Israel că dacă ei vor căuta pe Domnul, nu numai că Îl vor găsi, ci vor și trăi, adică vor avea un viitor, o viață veșnică.

  Creierul nostru este un motor de căutare. Dacă vei scrie ceva acolo, mintea va fi preocupată să-și găsească timp pentru acel lucru sau acea persoană. Te provoc să ai în centrul atenției pe Dumnezeu, să-L cauți în fiecare zi, astfel nu numai că Îl vei găsi, ci vei trăi.

  Tu pe cine treci în motorul tău de căutare?

  Biro Szilard, Pastor – Conferința Transilvania de Sud

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Pace… pe timp de criză

  V-am spus aceste lucruri ca să aveți pace în Mine. În lume veți avea necazuri;...

  Pace în necazuri

  V-am spus aceste lucruri ca să aveți pace în Mine. În lume veți avea necazuri;...

  Un alt fel de succes

  V-am spus aceste lucruri ca să aveți pace în Mine. În lume veți avea necazuri;...

  Emană Bucurie

  Bucurați-vă că numele voastre sunt scrise în ceruri”. (Luca 10:20up)Urma ca în comunitatea noastră să...

  Publicate astăzi

  Telefonul exploziv

  Adevărul este că un om care nu se alimentează cu puterea Duhului lui Dumnezeu se va hrăni cu putere din resursele vrăjmașului și, pe lângă pericolul reprezentat pentru sine, îi va pune în pericol și pe cei din viața lui. Este o mare responsabilitate așadar alegerea izvorului de putere la care să ne conectăm.

  Ai vreun regret?

  Stăteam nemișcată și Îl lăudam pe Dumnezeu pentru că mă ajutase să vin la școală, în această primă zi, ca profesor suplinitor. Duhul Său mă binecuvânta prin acel imn cântat de o elevă de clasa a doua, care nici nu avea idee de impactul avut asupra mea.

  Inteligenţa

  Dacă medităm la Dumnezeu şi la poruncile Sale, putem să ne sporim inteligenţa, dar, dacă ne „închinăm” la imagini/chipuri, vom sfârşi în confuzie. Ai vrea să-ţi sporeşti inteligenţa? Nu uita că „începutul înţelepciunii este frica de Domnul şi ştiinţa sfinţilor este priceperea”.

  Prima mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să facă din tine și din credincioșii din biserica ta oameni ai Cărții! PROVOCARE: Dacă în biserica ta nu există o grupă de studiu biblic pentru tineri, sugerează comitetului să înființeze una!

  Hitehagyás és pusztulás

  „A föld megfertőztetett lakosai alatt, mert áthágták a törvényeket, a rendelést megszegték, megtörték az örök...