Căutați-Mă!

Căci așa vorbește Domnul către casa lui Israel: „Căutați-Mă, și veți trăi! (Amos 5:4)

Cu siguranță că vrem să trăim, nu numai aici, ci și în ceruri, o veșnicie împreună cu iubitul nostru Mântuitor. Cu toate că Isus a făcut totul pentru noi, avem și noi partea noastră de făcut. El spune: Căutați-Mă!

„Nu neglija, dragă tinere, ca la începutul zilei să te rogi cu stăruință lui Isus, ca El să-ți dea putere și să reziști ispitelor inamicului, în orice formă ar putea veni. Iar dacă te rogi cu stăruință și cu căință în suflet, Dumnezeu va auzi rugăciunea ta. Isus a spus: „Cereți și vi se va da; căutați și veți găsi… Căci oricine cere, capătă; cine caută, găsește;” SCT 122.2

Vă aduceți aminte de ocaziile acelea tensionat, când ați pierdut ceva foarte important și ați căutat cu toată inima? Sau vă amintiți cum în taberele explo, pe traseul de verificare, ați căutat mesajele ascunse?

Trebuie să săpăm adânc în mina Cuvântului lui Dumnezeu și să descoperim filoanele bogate ale adevărului din tainele divine. Să-L găsim pe Domnul Isus, Izvorul vieții!

Iosif și Maria L-au pierdut din vedere pe Isus când se întorceau din Ierusalim.

„Prin neglijența lor de o zi, L-au pierdut pe Mântuitorul; și aceasta i-a costat trei zile de căutare înfrigurată ca să-L găsească. Și noi putem ajunge la fel; prin vorbe deșarte, prin clevetiri sau prin neglijarea rugăciunii, putem pierde într-o singură zi prezența Mântuitorului și va fi poate nevoie de multe zile de cercetare deznădăjduită pentru a-L găsi și a recâștiga pacea pe care am pierdut-o.

Trebuie să fim atenți ca, în legăturile pe care le avem unii cu alții, să nu-L uităm pe Isus și, fără să ne dăm seama, să rămânem fără El”. {HLL 83.1}

„Daca suntem ai lui Hristos, gândurile noastre cele mai plăcute se vor ocupa numai de El; ¸si, când vorbim unii cu alții despre iubirea Lui, inima noastra va fi îmblânzită de puterile dumnezeiești. Privind la frumusețea caracterului Sau, vom fi „schimbați în același chip al Lui, din slavă în slavă, prin Duhul Domnului” {HLL 84.1}

Atunci vom trăi o veșnicie împreună!

Tobias Ilonka, Ghid – Conferința Transilvania de Nord

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video