Furtună în burta balenei

și a zis: „În strâmtorarea mea, am chemat pe Domnul, și m-a ascultat; din mijlocul locuinței morților am strigat, și mi-ai auzit glasul. (Iona 2:2)

Unul dintre lucrurile pe care aproape toată lumea le știe despre Iona este faptul că a stat în burta unei balene. Poate și pentru că este ceva cât se poate de neobișnuit.

Dacă ne gândim mai bine însă, probabil fiecare dintre noi am avut sau vom avea parte la un moment dat, de o experiență similară cu a fi în burta unei balene. Momente în care simțim că Dumnezeu nici nu ne aude și nici nu pare interesat de noi.

Traversam la un moment dat genul acesta de perioadă, când m-am gândit că o tură de 2 săptămâni, singură pe munte, m-ar putea ajuta. (Nu este recomandat dacă nu ești familiarizat cu muntele).

Totul a mers bine la început. Traseu relativ ușor și cer senin. Intr-una din zile insă, în timp ce avansam încet, concentrandu-mă pe fiecare pas, ca să ajung în punctul cel mai inalt al zilei, un pas situat la 2700 m, s-au auzit tunete. In fața mea cerul era senin, dar în spate erau nori negri.

Încurajată de cerul senin, am continuat să urc, sperând că o dată aflată dincolo de pas, voi fi în zona unde este doar soare . Când am ajuns în pas, am remarcat însă că doar deasupra capului meu fusese senin. În față erau tot nori negri.

Situația mea nu era deloc una bună. Curând, tunetelor li s-a adăugat ploaia. Intreruptă uneori de episoade de grindină. Tot ce voiam era să cobor cât mai repede. În fața mea nu era niciun posibil adăpost. Doar stânci, grohotiș și pârâiașe proaspăt formate. Nu am coborât niciodată mai repede și nu m-am rugat niciodată mai mult. Mai ales când am început să văd trăsnete în fața mea. Am încercat să aplic toate metodele de supraviețuire pe care mi le-am amintit, dar știam că am nevoie de e o minune.

Și Dumnezeu a intervenit. Furtuna s-a liniștit. Am rămas doar cu ploaia care m-a însoțit până la cabană, unde am ajuns vreo 2 ore mai târziu.

În seara aceea, am adormit cu gândul că Dumnezeu mă (ne) aude chiar în burta balenei. Sau în mijlocul furtunii. Dumnezeu aude și este acolo, chiar când tot ceea ce ni se întâmplă pare a spune exact contrariul.

Neagu Cristina, Mentor – Conferința Bavaria (Germania)

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor