Strigăt disperat

și a zis: „În strâmtorarea mea, am chemat pe Domnul, și m-a ascultat; din mijlocul locuinței morților am strigat, și mi-ai auzit glasul. (Iona 2:2)

Experiența lui Iona nu este una obișnuită, chiar dacă el era un om simplu, ca noi. De ce? Ați făcut promisiuni pe care nu le-ați ținut, când vi s-a părut că va fi dificil? Ați promis lui Isus că veți fi ascultători, dar când ați devenit ținta batjocurilor unor „prieteni”, v-ați răzgândit? Iona s-a angajat să lucreze ca profet, să transmită mesajul lui Dumnezeu către oameni. Era plăcut să facă lucrarea lui Dumnezeu când avea succes și apreciere, dar într-o zi și-a dat seama, (după calculele sale omenești) că misiunea primită s-ar putea să dăuneze carierei lui de profet.

A decis să ocolescă drumul ascultării. Nu s-a dus în Ninive, ci a plecat cu un vapor spre Tars. Însă Dumnezeu nu l-a lăsat neobservat, pentru că viața multor oameni depindea de solia pe care Iona trebuia să o transmită, ci i-a dat o lecție dură. Îl găsim în pântecele peștelui, srigând disperat la Cer. A crezut că totul a luat sfârșit, dar totuși în strâmtorare, a strigat la Dumnezeu, și El l-a ascultat. I-a dat o nouă posibilitate de a duce mesajul pocăinței oamenilor din Ninive. Dumnezeu l-a iubit pe acest om slab și lipsit de curaj și i-a dat o nouă șansă.

Ați fost vreodată descurajați în situații de strâmtorare? Ați strigat disperat după ajutor? Eu am strigat la Dumnezeu în spital, la ATI, după o operație. Mi s-a administrat un tratament greșit și nu mai reușeam să mă mișc și să respir. Lângă mine era doar o asistentă speriată și știam că dacă nu mă ajută cineva, în câteva momente totul se va sfârși pentru mine. Mă rugam disperat și Dumnezeu a răspuns imediat. Când medicul a ajuns, i-a rămas numai să constate minunea împreună cu colega lui. Dumnezeu m-a salvat de la moarte, ca și pe Iona. Știți ce a spus el după ce a fost scăpat din adâncul mării? „Îţi voi aduce jertfe cu un strigăt de mulţumire, voi împlini juruinţele pe care le-am făcut. Mântuirea vine de la Domnul.”

Kristof Maria, Master Ghid – Conferința Transilvania de Sud

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video