Consecințele neascultării

  și a zis: „În strâmtorarea mea, am chemat pe Domnul, și m-a ascultat; din mijlocul locuinței morților am strigat, și mi-ai auzit glasul. (Iona 2:2)

  Știm cu toții bine-cunoscuta poveste a lui Iona. Dacă întrebi un copilaș cine a fost Iona, ți se va răspunde: „Nenea care-a fost înghițit de peștele ăla mare!”. Dar în spatele acestei scene, se află o poveste mult mai tristă și un adevăr mult mai dureros.

  De mici copii am fost învățați să ascultăm de părinți, de instructori și de Dumnezeu, deoarece neascultarea aduce consecințe. Din cauza neascultării, consecințele au apărut și în dreptul lui Iona. A fost „cazat” pentru 3 zile si 3 nopți în cel mai mare „hotel” subacvatic de la vremea aceea. Dar, din păcate, nu au fost condițiile pe care Iona si le-ar fi dorit, iar colegii lui de cameră erau mult diferiți de ce a întâlnit el până atunci.

  În textul de astăzi Iona ne spune: „În strâmtorarea mea, am chemat pe Domnul..”. De ce Iona a chemat pe Domnul doar într-un moment de strâmtorare? Avem și noi însă acest obicei, să chemăm pe Domnul doar atunci când nu ne mai place cum merg lucrurile în viața noastră și când dăm de greu. Dar de ce nu chemăm pe Domnul și atunci când ne merge bine și suntem fericiți? Ni se spune că dacă Iona ar fi ascultat de poruncă și ar fi chemat numele Domnului să îl călăuzească în misiunea ce urma să o îndeplinească, ar fi fost scutit de unele experiențe amare și ar fi fost binecuvântat din belșug. Ce frumoasă ar fi fost povestea lui!

  Textul nu se încheie aici, ci continuă cu o relatare frumoasă: „..și m-a ascultat;..” Ce s-ar fi întâmplat dacă Dumnezeu ar fi rămas supărat? Și pentru că El este iertător, Iona a fost ascultat, primind iertare și salvare.

  Astăzi ai ocazia să trăiești o zi minunată în ascultare de Domnul tău. Fă voia Lui în fiecare clipă și nu uita să înalți rugăciunea ta și atunci când îți merge bine, nu doar în strâmtorări.

  Eliss Indricău, Ghid Asistent – Conferința Banat

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Credința autentică

  „... aducându-mi aminte de credința sinceră care este în tine, care a locuit întâi în...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....

  La umbra Celui atotputernic

  "Cel ce stă sub ocrotirea Celui Preaînalt și se odihnește la umbra Celui atotputernic, zice...

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...