Consecințele neascultării

și a zis: „În strâmtorarea mea, am chemat pe Domnul, și m-a ascultat; din mijlocul locuinței morților am strigat, și mi-ai auzit glasul. (Iona 2:2)

Știm cu toții bine-cunoscuta poveste a lui Iona. Dacă întrebi un copilaș cine a fost Iona, ți se va răspunde: „Nenea care-a fost înghițit de peștele ăla mare!”. Dar în spatele acestei scene, se află o poveste mult mai tristă și un adevăr mult mai dureros.

De mici copii am fost învățați să ascultăm de părinți, de instructori și de Dumnezeu, deoarece neascultarea aduce consecințe. Din cauza neascultării, consecințele au apărut și în dreptul lui Iona. A fost „cazat” pentru 3 zile si 3 nopți în cel mai mare „hotel” subacvatic de la vremea aceea. Dar, din păcate, nu au fost condițiile pe care Iona si le-ar fi dorit, iar colegii lui de cameră erau mult diferiți de ce a întâlnit el până atunci.

În textul de astăzi Iona ne spune: „În strâmtorarea mea, am chemat pe Domnul..”. De ce Iona a chemat pe Domnul doar într-un moment de strâmtorare? Avem și noi însă acest obicei, să chemăm pe Domnul doar atunci când nu ne mai place cum merg lucrurile în viața noastră și când dăm de greu. Dar de ce nu chemăm pe Domnul și atunci când ne merge bine și suntem fericiți? Ni se spune că dacă Iona ar fi ascultat de poruncă și ar fi chemat numele Domnului să îl călăuzească în misiunea ce urma să o îndeplinească, ar fi fost scutit de unele experiențe amare și ar fi fost binecuvântat din belșug. Ce frumoasă ar fi fost povestea lui!

Textul nu se încheie aici, ci continuă cu o relatare frumoasă: „..și m-a ascultat;..” Ce s-ar fi întâmplat dacă Dumnezeu ar fi rămas supărat? Și pentru că El este iertător, Iona a fost ascultat, primind iertare și salvare.

Astăzi ai ocazia să trăiești o zi minunată în ascultare de Domnul tău. Fă voia Lui în fiecare clipă și nu uita să înalți rugăciunea ta și atunci când îți merge bine, nu doar în strâmtorări.

Eliss Indricău, Ghid Asistent – Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video