Articolul precedentProgramul reper
  Articolul următor. Az igazság elferdítése

  Ultima soluție?

  și a zis: „În strâmtorarea mea, am chemat pe Domnul, și m-a ascultat; din mijlocul locuinței morților am strigat, și mi-ai auzit glasul. (Iona 2:2)

  Istoria lui Iona este fascinantă și plină de suspans. Dar nu trebuie să uiți că această istorie este adevărată! Sunt mai multe minuni care au avut loc în această istorie, dar sunt și multe lecții pe care le putem învăța. Una dintre ele este din textul de astăzi și este despre credință. Ioana nu se roagă din șezlong de pe plajă, când este salvat și în siguranță. El spune „din mijlocul locuinței morților am strigat și mi-ai auzit glasul” fix din burta peștelui! Noi, cei care citim istoria lui nu ne speriem prea tare pentru că nouă ne este ușor să știm cum se va termina și care va fi deznodământul. Dar pentru Iona situația nu era simplă. Chiar dacă nu știa ce se va întâmpla cu el, Iona era încrezător în mila lui Dumnezeu. În versetul 6 din același capitol, el spune „m-ai scos viu” și spune asta când era încă în burta peștelui! Asta da credință! În jurul tău să fie numai moarte și suferință, iar tu să stai liniștit și încrezător, vorbind la trecut despre cea mai neagră experiență a vieții.

  Sunt multe situații limită chiar și în viața unui explorator. Sunt probleme de sănătate, lipsuri, situații complicate la școală sau în familie. Dar în mijlocul tuturor acestor încercări, un explorator trebuie să aibă credința lui Iona. Tu trebuie să vorbești la trecut despre toate aceste situații. Atunci când ești bolnav, să spui „îți mulțumesc Doamne că m-ai vindecat”, sau când te afli într-o situație foarte complicată, să spui asemenea lui Iona: „mi-ai auzit glasul, m-ai scos viu”. Dacă credința s-ar baza pe dovezi, atunci ea nu ar mai fi credință, ci știință. Dar spre deosebire de știință, credința se bazează doar pe încrederea în Dumnezeu, o încredere care sfidează toate evidențele negative din jur și „vede” pe Dumnezeu acționând cu putere.

  Dacă te confrunți cu o situație fără ieșire, derulează, prin credință, în viitor, firul evenimentelor până la momentul în care poți vorbi la trecut despre acea situație și mulțumește lui Dumnezeu pentru că te-a scăpat cu bine!

  Dorin Cristea, Director Tineret Conferință – Conferința Moldova

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Sursa iubirii

  Domnul mi Se arată de departe: „Te iubesc cu o iubire veşnică; de aceea îţi...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...

  Jurnalul meu de rugăciune

  "Prietenia Domnului este pentru cei ce se tem de El, și legământul făcut cu El...

  Samuel Morris, prieten cu Dumnezeu

  „Împrietenește-te dar cu Dumnezeu și vei avea pace; te vei bucura astfel iarăși de fericire.”...

  Publicate astăzi

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  A békesség evangéliuma

  „És felsaruzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével... ” (Ef 6:15)A bűn járványa" között élünk, amit...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...