Articolul precedentPorunca a șaptea
  Articolul următorKrisztus a mi menedékünk

  Nu mai pot!

  Veniți la Mine, toți cei trudiți și împovărați, și Eu vă voi da odihnă. (Matei 11:28)

  Chiar nu mai pot! Am prea multe de făcut! Și orele la școală care par că nu se mai termină, și certuri cu unii colegi, și meditații, și grijă de frații mai mici, și curățenie în cameră… Nu mai vreau nimic, decât să mă odihnesc! Am obosit!
  Dacă ai spus și tu la un moment dat așa ceva, nu ești nici primul, nici ultimul. Toți am trecut pe aici. Totuși, acum vreo 2500 de ani, se spune că a fost un soldat care a intrat în istorie, pentru că deși era extrem de obosit, și-a dus sarcina până la capăt, cu prețul vieții. De la reușita lui am păstrat până azi cuvântul „maraton”.

  Fidipide, eroul din bătălia de la Maraton (490 î.H), a alergat aproape 42 de kilometri ca să ducă vestea victoriei până la Atena. Persanii fuseseră învinși, dar camarazii din cetate nu știau asta și trebuiau anunțați. Era deja obosit, dar a fost nevoie să se grăbească. Cu eforturi inimaginabile a parcurs în fugă distanța. Ajuns în Atena a reușit să strige: „Am învins!”, apoi a căzut mort. Au trecut multe secole de atunci, dar omenirea nu a dat uitării sacrificiul său.

  Gândește-te puțin: cât de mult ești dispus să obosești, ducând la capăt o sarcină pe care ți-a încredințat-o mama? Dar doamna profesoară? Dar Dumnezeu?

  Nu poți ști dacă în lucrul obositor pe care trebuie să îl faci azi, nu stă ascunsă formarea ta de erou pentru mâine, în școală, biserică sau societate. Nu poți ști dacă nu cumva Dumnezeu ți-a încredințat tocmai ție talente mai multe, pentru că știe că nu vei obosi folosindu-le în slujba Lui.

  Azi ai asigurarea că Isus știe când ești obosit, epuizat, împovărat sau îngrijorat și este hotărât să îți ofere odihnă și putere, ca să poți merge mai departe.

  Vino la El și nu vei alerga singur niciodată. Va fi lângă tine pentru că ești copilul Lui.

  Vasile Cludiu, Conducător de Club – Conferința Oltenia

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....

  La umbra Celui atotputernic

  "Cel ce stă sub ocrotirea Celui Preaînalt și se odihnește la umbra Celui atotputernic, zice...

  Dincolo de drame

  "Voi, negreșit, v-ați gândit să-mi faceți rău: dar Dumnezeu a schimbat răul în bine, ca...

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....