Nu mai pot!

Veniți la Mine, toți cei trudiți și împovărați, și Eu vă voi da odihnă. (Matei 11:28)

Chiar nu mai pot! Am prea multe de făcut! Și orele la școală care par că nu se mai termină, și certuri cu unii colegi, și meditații, și grijă de frații mai mici, și curățenie în cameră… Nu mai vreau nimic, decât să mă odihnesc! Am obosit!
Dacă ai spus și tu la un moment dat așa ceva, nu ești nici primul, nici ultimul. Toți am trecut pe aici. Totuși, acum vreo 2500 de ani, se spune că a fost un soldat care a intrat în istorie, pentru că deși era extrem de obosit, și-a dus sarcina până la capăt, cu prețul vieții. De la reușita lui am păstrat până azi cuvântul „maraton”.

Fidipide, eroul din bătălia de la Maraton (490 î.H), a alergat aproape 42 de kilometri ca să ducă vestea victoriei până la Atena. Persanii fuseseră învinși, dar camarazii din cetate nu știau asta și trebuiau anunțați. Era deja obosit, dar a fost nevoie să se grăbească. Cu eforturi inimaginabile a parcurs în fugă distanța. Ajuns în Atena a reușit să strige: „Am învins!”, apoi a căzut mort. Au trecut multe secole de atunci, dar omenirea nu a dat uitării sacrificiul său.

Gândește-te puțin: cât de mult ești dispus să obosești, ducând la capăt o sarcină pe care ți-a încredințat-o mama? Dar doamna profesoară? Dar Dumnezeu?

Nu poți ști dacă în lucrul obositor pe care trebuie să îl faci azi, nu stă ascunsă formarea ta de erou pentru mâine, în școală, biserică sau societate. Nu poți ști dacă nu cumva Dumnezeu ți-a încredințat tocmai ție talente mai multe, pentru că știe că nu vei obosi folosindu-le în slujba Lui.

Azi ai asigurarea că Isus știe când ești obosit, epuizat, împovărat sau îngrijorat și este hotărât să îți ofere odihnă și putere, ca să poți merge mai departe.

Vino la El și nu vei alerga singur niciodată. Va fi lângă tine pentru că ești copilul Lui.

Vasile Cludiu, Conducător de Club – Conferința Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor