Adevărata Odihnă

  Veniți la Mine, toți cei trudiți și împovărați, și Eu vă voi da odihnă. (Matei 11:28)

  De foarte multe ori suntem atât de prinși în vâltoarea grijilor, a cerințelor și greutăților lumii acesteia, încât sufletul nostru este cuprins de oboseală. Uită cum se poate odihni,… și noi la fel. La sfârșitul săptămânii, în sabat, ne tragem sufletul obosit care a rămas încă în urma noastră.

  De câte ori nu te-ai simțit lipsit de puteri în decursul unei singure zi sau săptămâni? De câte ori ai apelat la Isus pentru sprijin? Totuși oboseala care s-a instaurat atât de bine în corp și în minte, nu dorește să plece, copleșindu-te cu totul. Dar Domnul Isus ne spune „STOP!” și ne îndeamnă duios și plin de dragoste față de noi: „veniți la Mine toți cei trudiți și împovărați, toți cei cu inima grea și cu spatele încărcat de poverile lumii acesteia. Veniți la Mine, iar eu vă voi oferi odihna adevărată de care aveți nevoie.” Mai exact, ne îndeamnă să pășim mai aproape de El. Să ieșim din mediul sufocant al grijilor zilnice, să deschidem ușa inimii noastre, care până atunci a fost ferecată, și să pășim împreună cu El în liniștea odăii noastre. Să ne așezăm pe genunchi și să îi vorbim, spunându-I tot ceea ce ne îngrijorează și obosește sufletul; cerându-I ajutor și putere. Imaginează-ți că după ce ai împărtășit cu Prietenul tău tot ceea ce te frământa, acesta ți-a oferit o îmbrățișare caldă și strânsă – jumătate din oboseală a dispărut. Apoi îți oferă sprijinul Lui în săptămâna care urmează, purtându-te în palma Sa ocrotitoare – cealaltă jumătate din oboseală a dispărut.

  De ce? Pentru că El este pacea noastră, El este izvorul plin de viață și vitalitate de care avem nevoie zilnic. Sufletele noastre însetează după apa vieții din cauza oboselii, iar El ne spune „Veniți la Mine, iar Eu vă voi da apa vieții… Eu vă voi da odihna!”

  Te îndemn să încerci să ai momente de respiro alături de El. Momente în care sufletul tău să se odihnească la umbra Cuvântului Său, pentru că El ne cheamă la pace.

  Ene Violeta Mihaela, Mentor – Conferința Muntenia

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....

  La umbra Celui atotputernic

  "Cel ce stă sub ocrotirea Celui Preaînalt și se odihnește la umbra Celui atotputernic, zice...

  Dincolo de drame

  "Voi, negreșit, v-ați gândit să-mi faceți rău: dar Dumnezeu a schimbat răul în bine, ca...

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....