Articolul precedentȘapte coline celebre
  Articolul următorVértanúk az utolsó napokban

  Odihna

  Veniți la Mine, toți cei trudiți și împovărați, și Eu vă voi da odihnă. (Matei 11:28)

  Ai privit vreodată o cursă de Formula 1? Ai observat cum din timp în timp piloții se retrag la standul echipei lor? La prima vedere ar părea o pierdere de timp, însă fără aceste opriri cursa ar fi un eșec garantat.

  Ai fost vreodată epuizat sau fără putere? Ți s-a întâmplat ca după o alergare prelungită sau după un efort mai mare să ai sentimentul că te vei prăbuși în clipa următoare? Totuși nu te-ai prăbușit. Oare de ce? Ai descoperit că există o sursă de putere mult mai mare decât orice rezervă pregătită de oameni.

  În viziunea omului, faptul că o zi din săptămână este rezervată pentru întâlnirea cu Dumnezeu, pare a fi un fel de pierdere, însă în realitate această zi este destinată pentru odihnă și refacere, atât pentru corp cât și pentru suflet.

  Niciodată Sabatul nu va fi o pierdere de vreme, dimpotrivă. Pentru ca să fie o zi cât mai plăcută, ia decizia încă de acum să îți pregătești totul și să aștepți cu inima deschisă venirea zilei puse deoparte de către Creatorul tău. Caracterul obligatoriu al Sabatului a fost stabilit chiar de la început de către Dumnezeu, iar respectarea lui nu este negociabilă, tocmai pentru că omul are prostul obicei de a se târgui pentru orice. Spre deosebire de alte instituții, ziua Sabatului are un caracter sfânt și vorbește inclusiv despre faptul că planeta și universul în care locuim, sunt realizarea mâinii unui Creator, nu sunt rezultatul hazardului. Imaginează-ți cum a fost la început când omul a fost așezat printre lucrurile perfecte create de Făcătorul lui. Când a deschis ochii, a fost cucerit de splendoarea plantelor și a tuturor ființelor. A fost o zi de vineri foarte ocupată pentru Adam. A fost atât de obosit, încât a și ațipit pentru un timp, iar când s-a trezit, a văzut-o pe Eva care îl aștepta. Practic prima zi întreagă din viața omului a fost una de odihnă, un Sabat. A fost cel mai frumos Sabat din istoria omenirii. Promisiunea lui Dumnezeu este că viața veșnică va fi asemenea unei zile de Sabat fără sfârșit.

  Daniel Chirileanu, Pastor – Conferința Moldova

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....

  La umbra Celui atotputernic

  "Cel ce stă sub ocrotirea Celui Preaînalt și se odihnește la umbra Celui atotputernic, zice...

  Dincolo de drame

  "Voi, negreșit, v-ați gândit să-mi faceți rău: dar Dumnezeu a schimbat răul în bine, ca...

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....