21 de grame valoroase

  Și ce folosește unui om să câștige toată lumea, dacă își pierde sufletul? (Marcu 8:36)

  Tema sufletului a preocupat cu intensitate de-a lungul secolelor, atât știința, cât și filosofia. Un doctor american susține că sufletul ar cântări 21 de grame, iar alți oameni de știință sunt convinși că au dovada că sufletul chiar există.

  În anul 1907, doctorul american Duncan McDougal din Haverhill, Massachusetts, a cântărit trupurile a șase pacienți bolnavi de tuberculoză în fază terminală, pentru a observa dacă părăsirea sufletului în momentul morții are vreun impact asupra greutății corporale. În urma acestui experiment, echipa de cercetători condusă de McDougal a stabilit că în momentul morții fiecăruia din cei 6 subiecți umani, greutatea corporală a acestora a scăzut, invariabil, cu 21 de grame.

  Teoriile lui McDougall au fost abordate în filmul „21 de grame“, al cărui motto-ul este următorul: „Se spune că atunci când murim pierdem din greutate 21 de grame. Greutatea unei monezi, a unei privighetori, a unui baton de ciocolată – şi probabil a sufletului uman“

  Dar cât valorează cu adevărat aceste 21 de grame? Care este valoarea lor veridică?

  Sufletul este mai mult decât 21 de grame pe care le pierdem în fața infailibilă a morții. Sufletul nostru reprezintă o colecție de trăsături de caracter, fapte, impresii și convingeri dobândite de-a lungul vieții prin concursul de împrejurări în fața căruia ajungem. Pierderea sufletului înseamnă mai mult decât pierderea vieții, un suflet pur reprezentând însăși chintesența acestuia. Astfel, schimbul implacabil al oricărui lucru pentru suflet, chiar si al lumii înseși este o „afacere” nedreaptă, acesta reprezentând temelia unei vieți trăite cu demnitate.

  Ioan Slavici scria cândva: „Omul să fie mulțumit cu sărăcia sa, căci nu bogăția, ci liniștea colibei tale te face fericit.”. Ce este o viață tumultuoasă și îndestulată în fața uneia simple si pline de pace? Fericirea vine din lucrurile mici si simple, împlinirea sufletească făcând diferența.

  Dumnezeu să ne ajute să ne păzim cel mai de preț tezaur, sufletul nostru!

  Daria Duță, Ghid Asistent – Conferința Oltenia

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Credința autentică

  „... aducându-mi aminte de credința sinceră care este în tine, care a locuit întâi în...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....

  La umbra Celui atotputernic

  "Cel ce stă sub ocrotirea Celui Preaînalt și se odihnește la umbra Celui atotputernic, zice...

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...