Articolul precedentȘapte diaconi
  Articolul următorEgység a hangos kiáltás idején

  Marele Premiu

  Și ce folosește unui om să câștige toată lumea, dacă își pierde sufletul? (Marcu 8:36)

  Alexandru cel Mare și-a început domnia la vârsta de douăzeci de ani, și în scurt timp a cucerit o mare parte din lumea cunoscută atunci. Deși neînvins în lupte, și-a pierdut viața la numai treizeci și șase de ani, se pare, din cauza unui mare…pahar cu vin. Planurile lui au pierit odată cu el iar imperiul lui a fost divizat.

  Viața dă sens la tot ce avem și facem, planurilor și gândurilor noastre. Fără viață totul e nimic. Dar poate cineva să oprească moartea?

  O singură persoană poate: Isus Hristos.

  El a spus: Cine crede în Mine, chiar dacă ar fi murit, va trăi și cine trăiește și crede în Mine nu va muri niciodată.

  Viața pare o cursă pentru câștigarea de lucruri, cunoștințe, titluri, putere, iubire și prin toate acestea fericire. Isus spune că premiul cel mare e viața veșnică și va fi primit de cel ce va rămâne credincios până la sfârșit.

  Era iarnă. Ca student în primul an la medicină, aveam de dat un examen dificil, anatomia. Aveam încredere că voi face față. Învățasem. Exista însă o problemă: era programat într-o zi de Sabat. Ce voi face?

  Un gând îmi șoptea că dacă nu voi merge la examen în Sabat voi pierde anul. Și ce s-ar fi ales de studiile mele, dacă aș fi avut de dat în fiecare an examene în Sabat? Cu această frământare în suflet mă îndreptam spre ultimul curs când, deodată, mi-a străfulgerat în minte textul de astăzi. Am înțeles atunci, că nimic din ce aș putea câștiga nu valorează cât veșnicia. Am înțeles că, oricât de mult aș pierde pentru Isus, El a pierdut incomparabil mai mult pentru mine – viața Lui pe cruce, ca eu să pot trăi veșnic. Am hotărât atunci că nu voi merge la examen în Sabat și n-am mers. Dumnezeu a avut grijă să nu pierd nimic, dimpotrivă. Nu a fost singurul examen programat în Sabat, dar atunci am trecut prin cea mai grea luptă.

  Oricât de grea ar fi lupta prin care treci astăzi, dragul meu explorator, nu-ți vinde sufletul pentru nimic în această lume! Rămâi credincios până la sfârșit și vei primi ca premiu, viața veșnică.

  Gabriel Paraschiv, Instructor – Conferința Muntenia

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....

  La umbra Celui atotputernic

  "Cel ce stă sub ocrotirea Celui Preaînalt și se odihnește la umbra Celui atotputernic, zice...

  Dincolo de drame

  "Voi, negreșit, v-ați gândit să-mi faceți rău: dar Dumnezeu a schimbat răul în bine, ca...

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....