Articolul precedent7 Days
  Articolul următorSátán megszemélyesíti Krisztust I.

  Bogat pentru cer

  Și ce folosește unui om să câștige toată lumea, dacă își pierde sufletul? (Marcu 8:36)

  Revista Forbes prezintă mereu topuri cu cei mai bogați oameni de pe planetă. Cifrele care arată bogăția acestor oameni sunt greu de înțeles pentru că depășesc limitele oamenilor obișnuiți. Te-ai gândit ce ai face dacă ai descoperi o comoară? Te trezești uneori visând cu ochii deschiși la o super-mașină văzută pe Internet sau la cel mai scump telefon?

  Iuda a fost ucenicul care L-a vândut pe Isus pentru 30 de arginți, o sumă care nu i-a adus nici un beneficiu, ba din contră, doar amărăciune. Mulți oameni din această lume se preocupă cum să câștige cât mai mulți bani. Paradoxal, indivizii care au cei mai mulți bani nu sunt cei mai fericiți oameni de pe planetă. Solomon a fost împăratul cel mai bogat al lui Israel, s-a bucurat de tot felul de privilegii, însă acesta a fost la un pas să își piardă sufletul. Doar în a doua parte a vieții a realizat cât de important este să asculte de Dumnezeu.

  Pavel, apostolul neamurilor, după convertirea sa spectaculoasă, a scris celor din Filipi următoarele cuvinte: „…lucrurile care pentru mine erau câștiguri le-am socotit ca o pierdere, din pricina lui Hristos.” Atunci când în viața unui om este prezent Hristos, prioritățile se vor schimba radical. Textul de astăzi vorbește despre câștigarea lumii în sensul de bogăție și prezintă această situație în contrast cu câștigarea vieții veșnice. Ce este mai important pentru tine? Viața aceasta sau cea veșnică? Cineva spunea că viața aceasta se poate asemăna cu un pod. Oamenii nu construiesc case pe poduri, ci doar le folosesc ca să treacă pe partea cealaltă. Folosește fiecare clipă din această viață nu pentru a te îmbogăți, ci pentru a te pregăti să Îl întâlnești pe Isus, iar astfel sufletul să fie câștigat pentru cer. Și, da, poți câștiga cât mai mulți oameni pentru Împărăția lui Hristos și astfel vei avea o viață împlinită, fericită și vei avea o comoară în cer.

  Natanael Jigău, Director Asociat – Conferința Banat

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....

  La umbra Celui atotputernic

  "Cel ce stă sub ocrotirea Celui Preaînalt și se odihnește la umbra Celui atotputernic, zice...

  Dincolo de drame

  "Voi, negreșit, v-ați gândit să-mi faceți rău: dar Dumnezeu a schimbat răul în bine, ca...

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....