Bogat pentru cer

Și ce folosește unui om să câștige toată lumea, dacă își pierde sufletul? (Marcu 8:36)

Revista Forbes prezintă mereu topuri cu cei mai bogați oameni de pe planetă. Cifrele care arată bogăția acestor oameni sunt greu de înțeles pentru că depășesc limitele oamenilor obișnuiți. Te-ai gândit ce ai face dacă ai descoperi o comoară? Te trezești uneori visând cu ochii deschiși la o super-mașină văzută pe Internet sau la cel mai scump telefon?

Iuda a fost ucenicul care L-a vândut pe Isus pentru 30 de arginți, o sumă care nu i-a adus nici un beneficiu, ba din contră, doar amărăciune. Mulți oameni din această lume se preocupă cum să câștige cât mai mulți bani. Paradoxal, indivizii care au cei mai mulți bani nu sunt cei mai fericiți oameni de pe planetă. Solomon a fost împăratul cel mai bogat al lui Israel, s-a bucurat de tot felul de privilegii, însă acesta a fost la un pas să își piardă sufletul. Doar în a doua parte a vieții a realizat cât de important este să asculte de Dumnezeu.

Pavel, apostolul neamurilor, după convertirea sa spectaculoasă, a scris celor din Filipi următoarele cuvinte: „…lucrurile care pentru mine erau câștiguri le-am socotit ca o pierdere, din pricina lui Hristos.” Atunci când în viața unui om este prezent Hristos, prioritățile se vor schimba radical. Textul de astăzi vorbește despre câștigarea lumii în sensul de bogăție și prezintă această situație în contrast cu câștigarea vieții veșnice. Ce este mai important pentru tine? Viața aceasta sau cea veșnică? Cineva spunea că viața aceasta se poate asemăna cu un pod. Oamenii nu construiesc case pe poduri, ci doar le folosesc ca să treacă pe partea cealaltă. Folosește fiecare clipă din această viață nu pentru a te îmbogăți, ci pentru a te pregăti să Îl întâlnești pe Isus, iar astfel sufletul să fie câștigat pentru cer. Și, da, poți câștiga cât mai mulți oameni pentru Împărăția lui Hristos și astfel vei avea o viață împlinită, fericită și vei avea o comoară în cer.

Natanael Jigău, Director Asociat – Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor