Simplu sau complicat

  Și ce folosește unui om să câștige toată lumea, dacă își pierde sufletul? (Marcu 8:36)

  Albert Einstein avea un șofer pe care îl lua cu el la toate conferințele și discursurile lui, ca să nu îl lase să aștepte în mașină. După ani buni de participare la discursuri ale geniului, șoferul a învățat pe dinafară tot ceea ce spunea Einstein, așa că i-a cerut să îl lase și pe el să țină un discurs în locul lui. Einstein a fost de acord.

  La discurs, după ce a terminat tot de spus și este aplaudat, un domn îi pune o întrebare foarte încâlcită și complicată. Șoferul, nepierzându-se cu firea a răspuns fără să ezite:

  – Să știți că această întrebare este atât de ușoară încât și șoferul meu, care se află acolo (arătând spre Einstein), vă poate răspunde.

  Se prea poate ca această istorie să fie sau să nu fie adevărată, însă morala are de-a face cu simplitatea sau complicarea mântuirii vieții noastre. Uneori pare greu de crezut că Dumnezeu ne-a oferit așa de simplu și ușor darul mântuirii prin Isus Hristos(Ioan 3:16). În același timp, în timp ce creștem printre rândurile de scaune sau bănci de la biserică, ascultând sute de predici, este destul de ușor a bagateliza darul mântuirii. Cunoscuta autoare Ellen G. White, în cartea Hristos Lumina Lumii capitolul 69, pg. 636, spune în felul următor: „Puțini sunt aceia care cred din toată inima și din tot sufletul că avem de evitat un iad și că avem de câștigat un cer’’.

  Ca și șoferul lui Einstein, avem uneori impresia că le știm pe toate, chiar pe dinafară și nu avem nevoie de nimeni – părinți, profesori, instructori, pastor, și poate nici chiar de Dumnezeu. Însă ce bine este atunci când porți în inima ta prezența lui Dumnezeu, singurul care poate schimba versetul de astăzi. Dacă astăzi ai simțământul ciudat că totul în jur este împotriva ta, nu te grăbi să iei o hotărâre, Dumnezeu este cu tine și poate că această situație în care te afli are menirea de a-ți câștiga sufletul. Și nu doar pentru o perioada de timp, ci pentru veșnicie. Deci, ce zici? Merită ? Eu zic să încerci chiar acum!

  Daniel Daniluc, Pastor – Conferința Moldova

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....

  La umbra Celui atotputernic

  "Cel ce stă sub ocrotirea Celui Preaînalt și se odihnește la umbra Celui atotputernic, zice...

  Dincolo de drame

  "Voi, negreșit, v-ați gândit să-mi faceți rău: dar Dumnezeu a schimbat răul în bine, ca...

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....