Articolul precedentCei șapte pitici
  Articolul următor„…én is megtartalak téged”

  Un scop nobil

  Și ce folosește unui om să câștige toată lumea, dacă își pierde sufletul? (Marcu 8:36)

  Comparația dintre toată lumea aceasta și sufletul unui om se poate privi din două perspective: prima perspectivă mă privește pe mine, pentru a-mi valoriza sufletul în defavoarea strălucirilor acestei lumi, iar a doua perspectivă este din partea lui Dumnezeu, pentru care sufletul omului este principala preocupare.

  Ce înseamnă lumea? Lumea are valențe diferite în funcție de vârstă, de cunoaștere, de aspirații și poate cuprinde lucruri tangibile și intangibile. Lucrurile tangibile pot fi case, mașini, bani, obiecte de podoabă, îmbrăcăminte. Lucrurile intangibile pot fi relațiile interumane, nivelurile de putere, plăcerile, aspirațiile educaționale, călătoriile.

  Și ce este rău în a avea lucrurile de mai sus sau similare? Nimic rău până la momentul în care ele devin scopul meu în viață, când tot ceea ce fac și toate preocupările mele se focusează pe a avea aceste lucruri sau pentru a trăi respectivele experiențe, pentru a mă bucura doar eu și atât.

  Sufletul se poate pierde când mă așez pe mine pe primul loc, când tot ceea ce fac și toate obiectivele vieții mele sunt pentru mine. Cu mult timp în urmă, m-a preocupat să aflu care este scopul vieții mele și misiunea mea în această lume, având tot timpul în minte că finalitatea vieții noastre nu există, ci viața noastră continuă pe Noul Pământ. Și am descoperit că orientarea vieții pentru a adăuga valoare celorlalți, este perspectiva care mă împlinește cel mai mult; astfel am înțeles și am conștientizat versetul biblic din Faptele Apostolilor 20, 35 – „…’Este mai ferice să dai decât să primești.”’

  Te provoc să cauți care este scopul tău pe acest pământ, pentru ca sufletul tău să fie câștigat pentru veșnicie.

  Daniela Dorcea, Colaborator – Conferința Muntenia

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...

  Supărat pe instructor

  ”Domnul a răspuns: „Bine faci tu de te mânii?” Iona 4:4Fusese o seară ploioasă în...

  Sursa iubirii

  Domnul mi Se arată de departe: „Te iubesc cu o iubire veşnică; de aceea îţi...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...

  Publicate astăzi

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Az üdvösség sisakja

  „Az üdvösség sisakját is fölvegyétek" Ef 6:17Isten arra szólít fel, hogy foglalkozzunk nagyszerű és tiszta...

  Supărat pe instructor

  ”Domnul a răspuns: „Bine faci tu de te mânii?” Iona 4:4Fusese o seară ploioasă în...