Articolul precedentCei șapte pitici
  Articolul următor„…én is megtartalak téged”

  Un scop nobil

  Și ce folosește unui om să câștige toată lumea, dacă își pierde sufletul? (Marcu 8:36)

  Comparația dintre toată lumea aceasta și sufletul unui om se poate privi din două perspective: prima perspectivă mă privește pe mine, pentru a-mi valoriza sufletul în defavoarea strălucirilor acestei lumi, iar a doua perspectivă este din partea lui Dumnezeu, pentru care sufletul omului este principala preocupare.

  Ce înseamnă lumea? Lumea are valențe diferite în funcție de vârstă, de cunoaștere, de aspirații și poate cuprinde lucruri tangibile și intangibile. Lucrurile tangibile pot fi case, mașini, bani, obiecte de podoabă, îmbrăcăminte. Lucrurile intangibile pot fi relațiile interumane, nivelurile de putere, plăcerile, aspirațiile educaționale, călătoriile.

  Și ce este rău în a avea lucrurile de mai sus sau similare? Nimic rău până la momentul în care ele devin scopul meu în viață, când tot ceea ce fac și toate preocupările mele se focusează pe a avea aceste lucruri sau pentru a trăi respectivele experiențe, pentru a mă bucura doar eu și atât.

  Sufletul se poate pierde când mă așez pe mine pe primul loc, când tot ceea ce fac și toate obiectivele vieții mele sunt pentru mine. Cu mult timp în urmă, m-a preocupat să aflu care este scopul vieții mele și misiunea mea în această lume, având tot timpul în minte că finalitatea vieții noastre nu există, ci viața noastră continuă pe Noul Pământ. Și am descoperit că orientarea vieții pentru a adăuga valoare celorlalți, este perspectiva care mă împlinește cel mai mult; astfel am înțeles și am conștientizat versetul biblic din Faptele Apostolilor 20, 35 – „…’Este mai ferice să dai decât să primești.”’

  Te provoc să cauți care este scopul tău pe acest pământ, pentru ca sufletul tău să fie câștigat pentru veșnicie.

  Daniela Dorcea, Colaborator – Conferința Muntenia

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Pace… pe timp de criză

  V-am spus aceste lucruri ca să aveți pace în Mine. În lume veți avea necazuri;...

  Pace în necazuri

  V-am spus aceste lucruri ca să aveți pace în Mine. În lume veți avea necazuri;...

  Un alt fel de succes

  V-am spus aceste lucruri ca să aveți pace în Mine. În lume veți avea necazuri;...

  Emană Bucurie

  Bucurați-vă că numele voastre sunt scrise în ceruri”. (Luca 10:20up)Urma ca în comunitatea noastră să...

  Publicate astăzi

  Telefonul exploziv

  Adevărul este că un om care nu se alimentează cu puterea Duhului lui Dumnezeu se va hrăni cu putere din resursele vrăjmașului și, pe lângă pericolul reprezentat pentru sine, îi va pune în pericol și pe cei din viața lui. Este o mare responsabilitate așadar alegerea izvorului de putere la care să ne conectăm.

  Ai vreun regret?

  Stăteam nemișcată și Îl lăudam pe Dumnezeu pentru că mă ajutase să vin la școală, în această primă zi, ca profesor suplinitor. Duhul Său mă binecuvânta prin acel imn cântat de o elevă de clasa a doua, care nici nu avea idee de impactul avut asupra mea.

  Inteligenţa

  Dacă medităm la Dumnezeu şi la poruncile Sale, putem să ne sporim inteligenţa, dar, dacă ne „închinăm” la imagini/chipuri, vom sfârşi în confuzie. Ai vrea să-ţi sporeşti inteligenţa? Nu uita că „începutul înţelepciunii este frica de Domnul şi ştiinţa sfinţilor este priceperea”.

  Prima mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să facă din tine și din credincioșii din biserica ta oameni ai Cărții! PROVOCARE: Dacă în biserica ta nu există o grupă de studiu biblic pentru tineri, sugerează comitetului să înființeze una!

  Hitehagyás és pusztulás

  „A föld megfertőztetett lakosai alatt, mert áthágták a törvényeket, a rendelést megszegték, megtörték az örök...