Articolul precedentCărțile de șeptică
  Articolul următorPajzsunk Sátán hatalma ellen

  Furtul de identitate

  Bucurați-vă că numele voastre sunt scrise în ceruri”. (Luca 10:20up)

  A opta poruncă a Decalogului spune foarte clar: „Să nu furi.” Foarte multe lucruri pot fi furate în lumea noastră: de la lucruri mărunte și nesemnificative, până la lucruri mari și foarte valoroase, de la furtul lucrurilor materiale, și până la furtul intelectual (plagiatul), atunci când îți atribui ție ideile scrise de altcineva.

  Însă una dintre cele mai noi și mai sofisticate forme de furt o reprezintă furtul de identitate (de exemplu: numele, data nașterii, numărul cardului) și folosirea acestora în mod fraudulos).

  Dumnezeu ți-a dăruit o identitate. El te-a creat după chipul și asemănarea Sa într-un mod unic și irepetabil. Nimeni nu a mai fost vreodată ca tine și nici nu va mai fi. Însă, în istoria umanității a apărut un hoț care vrea să îți fure identitatea oferită de Dumnezeu. Numele lui este Satana și dorește să înșele întreaga lume. El vrea să îți fure numele și identitatea și să îți ofere chipul lui, în locul chipului dăruit de Dumnezeu. Trist e că reușește să păcălească foarte mulți oameni. Isus are o soluție pentru nu fi înșelat: există o carte în ceruri unde îți poate fi trecut numele și faptele tale bune – Cartea Vieții – în care sunt scriși candidații la Împărăția cerurilor. În ea se vor regăsi toate aspectele identității tale. Este o carte ce aparține lui Dumnezeu, în care scriu îngerii Săi sub supravegherea Sa. Dacă-I rămâi credincios lui Isus, numele tău nu va fi șters niciodată din această carte și Diavolul nu-ți va putea fura identitatea ta de copil al lui Dumnezeu.

  Numele tău va sta înscris în cartea vieții; titlul tău la moștenirea cerească va purta semnătura regală, pe care nimeni de pe pământ nu îndrăznește să o pună sub semnul întrebărilor. Nimeni nu poate să-ți bareze drumul spre porțile cetății lui Dumnezeu, ci vei avea intrare liberă înaintea prezenței divine și în templul lui Dumnezeu de sus. Ellen White, 5M, 333.2

  Să ai numele scris în cartea vieții chiar e un mare motiv de bucurie, nu-i așa?

  Lucian Răcilă, Pastor – Conferința Oltenia

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...

  Supărat pe instructor

  ”Domnul a răspuns: „Bine faci tu de te mânii?” Iona 4:4Fusese o seară ploioasă în...

  Sursa iubirii

  Domnul mi Se arată de departe: „Te iubesc cu o iubire veşnică; de aceea îţi...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...

  Publicate astăzi

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Az üdvösség sisakja

  „Az üdvösség sisakját is fölvegyétek" Ef 6:17Isten arra szólít fel, hogy foglalkozzunk nagyszerű és tiszta...

  Supărat pe instructor

  ”Domnul a răspuns: „Bine faci tu de te mânii?” Iona 4:4Fusese o seară ploioasă în...