Articolul precedentCărțile de șeptică
  Articolul următorPajzsunk Sátán hatalma ellen

  Furtul de identitate

  Bucurați-vă că numele voastre sunt scrise în ceruri”. (Luca 10:20up)

  A opta poruncă a Decalogului spune foarte clar: „Să nu furi.” Foarte multe lucruri pot fi furate în lumea noastră: de la lucruri mărunte și nesemnificative, până la lucruri mari și foarte valoroase, de la furtul lucrurilor materiale, și până la furtul intelectual (plagiatul), atunci când îți atribui ție ideile scrise de altcineva.

  Însă una dintre cele mai noi și mai sofisticate forme de furt o reprezintă furtul de identitate (de exemplu: numele, data nașterii, numărul cardului) și folosirea acestora în mod fraudulos).

  Dumnezeu ți-a dăruit o identitate. El te-a creat după chipul și asemănarea Sa într-un mod unic și irepetabil. Nimeni nu a mai fost vreodată ca tine și nici nu va mai fi. Însă, în istoria umanității a apărut un hoț care vrea să îți fure identitatea oferită de Dumnezeu. Numele lui este Satana și dorește să înșele întreaga lume. El vrea să îți fure numele și identitatea și să îți ofere chipul lui, în locul chipului dăruit de Dumnezeu. Trist e că reușește să păcălească foarte mulți oameni. Isus are o soluție pentru nu fi înșelat: există o carte în ceruri unde îți poate fi trecut numele și faptele tale bune – Cartea Vieții – în care sunt scriși candidații la Împărăția cerurilor. În ea se vor regăsi toate aspectele identității tale. Este o carte ce aparține lui Dumnezeu, în care scriu îngerii Săi sub supravegherea Sa. Dacă-I rămâi credincios lui Isus, numele tău nu va fi șters niciodată din această carte și Diavolul nu-ți va putea fura identitatea ta de copil al lui Dumnezeu.

  Numele tău va sta înscris în cartea vieții; titlul tău la moștenirea cerească va purta semnătura regală, pe care nimeni de pe pământ nu îndrăznește să o pună sub semnul întrebărilor. Nimeni nu poate să-ți bareze drumul spre porțile cetății lui Dumnezeu, ci vei avea intrare liberă înaintea prezenței divine și în templul lui Dumnezeu de sus. Ellen White, 5M, 333.2

  Să ai numele scris în cartea vieții chiar e un mare motiv de bucurie, nu-i așa?

  Lucian Răcilă, Pastor – Conferința Oltenia

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Pace… pe timp de criză

  V-am spus aceste lucruri ca să aveți pace în Mine. În lume veți avea necazuri;...

  Pace în necazuri

  V-am spus aceste lucruri ca să aveți pace în Mine. În lume veți avea necazuri;...

  Un alt fel de succes

  V-am spus aceste lucruri ca să aveți pace în Mine. În lume veți avea necazuri;...

  Emană Bucurie

  Bucurați-vă că numele voastre sunt scrise în ceruri”. (Luca 10:20up)Urma ca în comunitatea noastră să...

  Publicate astăzi

  Telefonul exploziv

  Adevărul este că un om care nu se alimentează cu puterea Duhului lui Dumnezeu se va hrăni cu putere din resursele vrăjmașului și, pe lângă pericolul reprezentat pentru sine, îi va pune în pericol și pe cei din viața lui. Este o mare responsabilitate așadar alegerea izvorului de putere la care să ne conectăm.

  Ai vreun regret?

  Stăteam nemișcată și Îl lăudam pe Dumnezeu pentru că mă ajutase să vin la școală, în această primă zi, ca profesor suplinitor. Duhul Său mă binecuvânta prin acel imn cântat de o elevă de clasa a doua, care nici nu avea idee de impactul avut asupra mea.

  Inteligenţa

  Dacă medităm la Dumnezeu şi la poruncile Sale, putem să ne sporim inteligenţa, dar, dacă ne „închinăm” la imagini/chipuri, vom sfârşi în confuzie. Ai vrea să-ţi sporeşti inteligenţa? Nu uita că „începutul înţelepciunii este frica de Domnul şi ştiinţa sfinţilor este priceperea”.

  Prima mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să facă din tine și din credincioșii din biserica ta oameni ai Cărții! PROVOCARE: Dacă în biserica ta nu există o grupă de studiu biblic pentru tineri, sugerează comitetului să înființeze una!

  Hitehagyás és pusztulás

  „A föld megfertőztetett lakosai alatt, mert áthágták a törvényeket, a rendelést megszegték, megtörték az örök...