Apartenența

  Bucurați-vă că numele voastre sunt scrise în ceruri”. (Luca 10:20up)

  Tabăra de pregătire ca instructor de exploratori își pusese o amprentă puternică asupra mea. De exemplu, eu, care traversam și cele mai mari artere ale Bucureștiului prin orice alt loc decât cel semnalizat, după tabără așteptam răbdătoare culoarea verde a semaforului. Poate mesajele biblice de pe traseul dinaintea învestiturii, experiența pășirii în noapte după luminițele plăpânde ca o călătorie existențială, ori promisiunea de a „însoți pe tineri pe drumul către Împărăția lui Dumnezeu” m-au făcut să-mi doresc să mă dedic total lui Dumnezeu.

  Era prima noapte acasă, după multe nopți dormite în cort. M-a trezit din somn semnalul fluierului de adunare. M-am ridicat și mi-am spus: „Acesta trebuie să fie momentul! A început persecuția celor credincioși, iar semnalul acesta ne anunță să ieșim din orașele aglomerate.” Nu era timp de pierdut, așa că mi-am pus bocancii și geaca, mi-am luat lanterna, care încă era parcată în hol după tabără, și am ieșit din apartament. Atunci mi-am dat seama… Părinții nu auziseră fluierul! Mare a fost surprinderea mamei să mă vadă echipată așa în miez de noapte. Și mare mi-a fost uimirea când am înțeles că fluierul care mă trezise fusese doar în vis…

  Pe tine cum te-a influențat depunerea angajamentului de explorator? Îi iubești mai mult pe oameni? Ocrotești natura? Ești un serv al lui Dumnezeu? Respecți legea exploratorului?

  Așa cum purtarea cravatei de explorator este semnul apartenenței la această organizație, scrierea numelui în Cartea din ceruri este semnul apartenenței tale la acea lume. Dar apartenența vine cu responsabilitatea de a avea un comportament demn, determinat de iubirea față de Dumnezeu. Dacă adăugarea numelui în Cartea vieții depinde doar de un angajament verbal, menținerea lui acolo depinde de schimbarea obiceiurilor vechi, acționând în conformitate cu Legea Sa chiar și în miez de noapte.

  Să ne ajute Dumnezeu să fim mereu exploratori, în căutare de veșnice comori!

  Andreea Strâmbu, Conducător de Zona – Conferința Muntenia

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...

  Supărat pe instructor

  ”Domnul a răspuns: „Bine faci tu de te mânii?” Iona 4:4Fusese o seară ploioasă în...

  Sursa iubirii

  Domnul mi Se arată de departe: „Te iubesc cu o iubire veşnică; de aceea îţi...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...

  Publicate astăzi

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Az üdvösség sisakja

  „Az üdvösség sisakját is fölvegyétek" Ef 6:17Isten arra szólít fel, hogy foglalkozzunk nagyszerű és tiszta...

  Supărat pe instructor

  ”Domnul a răspuns: „Bine faci tu de te mânii?” Iona 4:4Fusese o seară ploioasă în...