Ești și tu pe listă?

  Bucurați-vă că numele voastre sunt scrise în ceruri”. (Luca 10:20up)

  Cum te simți atunci când se citește o listă cu persoane implicate într-un proiect și la un moment dat auzi și numele tău? Nu-i așa că îți tresaltă inima de bucurie? Dar dacă știi că ai fost implicat, iar numele tău a fost omis, nu-i așa că ești dezamăgit?

  Scriptura amintește de o carte a vieții, în care sunt scrise numele tuturor celor credincioși. Cum ajunge numele tău să fie scris în cartea vieții? Nimic mai simplu. Trebuie să intri în vizorul Aceluia care face înscrierile pentru cer. Trebuie să te înscrii personal. Nimeni nu o poate face în locul tău. Pentru a rămâne membru al acestei grupe, al cărei instructor este Însuși Domnul Isus Hristos, este nevoie să respecți cerințele Lui. El a avut grijă să ajungă la tine toate instrucțiunile de care ai nevoie, așternute pe paginile Scripturii.

  În cartea profetului Maleahi, în 3:16, citim următoarele: „Atunci, şi cei ce se tem de Domnul au vorbit adesea unul cu altul; Domnul a luat aminte la lucrul acesta şi a ascultat şi o carte de aducere aminte a fost scrisă înaintea Lui pentru cei ce se tem de Domnul şi cinstesc Numele Lui.” Te provoc să te gândești la cuvintele pe care le folosești atunci când stai de vorbă cu prietenii tăi, cu colegii de la școală sau de la explo, cu profesorii sau instructorul tău, cu părinții, etc. Crezi că ceea ce ești astăzi te recomandă pentru ca numele tău să apară în cărțile din ceruri? Dacă da, te felicit și te încurajez să mergi mai departe! Cred că ai niște părinți mândri de tine. Dacă nu ești sigur însă, te sfătuiesc să-L cauți personal pe Isus, să te împrietenești cu El, pentru ca astfel să ai parte de cele mai bune sfaturi pentru o schimbare pe termen lung. Nu ezita să ceri sfatul părinților, pastorului, instructorului, celor în care ai încredere.

  Doar de tine depinde dacă pe lista finală se va regăsi și numele tău. Dumnezeu a făcut tot ce a depins de El. Acum e rândul să îți faci și tu partea. Eu am ales în dreptul meu. Tu cum stai?

  Geo Mogheri, Pastor – Conferința Transilvania de Sud

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...

  Supărat pe instructor

  ”Domnul a răspuns: „Bine faci tu de te mânii?” Iona 4:4Fusese o seară ploioasă în...

  Sursa iubirii

  Domnul mi Se arată de departe: „Te iubesc cu o iubire veşnică; de aceea îţi...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...

  Publicate astăzi

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Az üdvösség sisakja

  „Az üdvösség sisakját is fölvegyétek" Ef 6:17Isten arra szólít fel, hogy foglalkozzunk nagyszerű és tiszta...

  Supărat pe instructor

  ”Domnul a răspuns: „Bine faci tu de te mânii?” Iona 4:4Fusese o seară ploioasă în...