Fericirea bucuriei

  Bucurați-vă că numele voastre sunt scrise în ceruri”. (Luca 10:20up)

  Una dintre consecințele fericirii este bucuria. Bucuria noastră durează atâta timp cât suntem fericiți. Așadar, fericirea și bucuria pot să aibă două forme: de scurtă durată și de lungă durată. Pe baza versetului biblic al acestei zile, putem spune că Isus a definit o formă specială și de lungă durată a bucuriei: fericirea de o viață. El spune că bucuria aceasta este consecința faptului că știi că ești mântuit, el ți-a asigurat mântuirea. Aceasta o numim certitudinea mântuirii.

  Oare există obstacole care pot să stea în fața fericirii care izvorăște din siguranța mântuirii? Din păcate, da.

  În primul rând, păcatele noastre comise în trecut: dacă mai întâi nu accepți iertarea deplină prin Isus, nici Dumnezeu și nici tu însuți nu te poți ierta. Această stare de nesiguranță ne va crea nouă și anturajului nostru o frustrare continuă.

  În al doilea rând, circumstanțele vieții – unele pentru care nu putem fi responsabili, dar unele pentru care suntem responsabili prin alegerile făcute de noi. Oare care este soluția acestor obstacole? Conform lui Isus, fericirea este o decizie. De aceea, putem să luăm 2 decizii chiar astăzi pentru fericirea noastră:

  1. putem să decidem că vom accepta jertfa lui Isus și, prin urmare, El va șterge păcatele noastre. Dumnezeu ne-a iertat, deci putem să ne iertăm și noi și putem fi siguri în mântuirea noastră.

  2. putem să decidem că vom accepta trecutul nostru. Apoi vom lua propriile decizii, în timp ce ne luăm răspunderea pentru ele – și nu vom delega trecutului răspunderea pentru deciziile noastre din prezent, ci vom „examina opțiunile noastre în luarea deciziilor, și ne vom uita la consecințele posibile ale acestora.” (Dr. Edith Éva Éger.)

  Dacă am putea să alegem dintre cele două forme ale fericirii și bucuriei, sunt sigur, că toți am alege cea de lungă durată. Vestea bună este că astăzi avem posibilitatea să luăm decizia. Nu e sigur dacă mâine vom mai avea această șansă. Tu cum vei decide astăzi?

  Ferencz-Zorgel Botond, Ghid Asistent – Conferința Transilvania de Sud

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Pace… pe timp de criză

  V-am spus aceste lucruri ca să aveți pace în Mine. În lume veți avea necazuri;...

  Pace în necazuri

  V-am spus aceste lucruri ca să aveți pace în Mine. În lume veți avea necazuri;...

  Un alt fel de succes

  V-am spus aceste lucruri ca să aveți pace în Mine. În lume veți avea necazuri;...

  Emană Bucurie

  Bucurați-vă că numele voastre sunt scrise în ceruri”. (Luca 10:20up)Urma ca în comunitatea noastră să...

  Publicate astăzi

  Telefonul exploziv

  Adevărul este că un om care nu se alimentează cu puterea Duhului lui Dumnezeu se va hrăni cu putere din resursele vrăjmașului și, pe lângă pericolul reprezentat pentru sine, îi va pune în pericol și pe cei din viața lui. Este o mare responsabilitate așadar alegerea izvorului de putere la care să ne conectăm.

  Ai vreun regret?

  Stăteam nemișcată și Îl lăudam pe Dumnezeu pentru că mă ajutase să vin la școală, în această primă zi, ca profesor suplinitor. Duhul Său mă binecuvânta prin acel imn cântat de o elevă de clasa a doua, care nici nu avea idee de impactul avut asupra mea.

  Inteligenţa

  Dacă medităm la Dumnezeu şi la poruncile Sale, putem să ne sporim inteligenţa, dar, dacă ne „închinăm” la imagini/chipuri, vom sfârşi în confuzie. Ai vrea să-ţi sporeşti inteligenţa? Nu uita că „începutul înţelepciunii este frica de Domnul şi ştiinţa sfinţilor este priceperea”.

  Prima mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să facă din tine și din credincioșii din biserica ta oameni ai Cărții! PROVOCARE: Dacă în biserica ta nu există o grupă de studiu biblic pentru tineri, sugerează comitetului să înființeze una!

  Hitehagyás és pusztulás

  „A föld megfertőztetett lakosai alatt, mert áthágták a törvényeket, a rendelést megszegték, megtörték az örök...