Articolul precedent7UP
  Articolul următorAz elpecsételés és a késői eső

  Cea mai mare bucurie!

  Bucurați-vă că numele voastre sunt scrise în ceruri”. (Luca 10:20up)

  Când eram mică, mama mea obișnuia să îmi scrie numele pe aproape toate lucrurile care îmi aparțineau: de la caiete, cărți sau alte rechizite până la etichetele hainelor. Cred că și ție ți s-a întâmplat la fel. Acum, am mai crescut puțin, dar încă am numele meu scris în diferite locuri: în buletin, pe prima pagină a Bibliei (sau a altor cărți), chiar și în josul acestei pagini.

  Dar cea mai mare bucurie mi-o oferă faptul că există posibilitatea ca numele meu să fie scris într-un loc pe care nu îl pot vedea acum. Versetul din această dimineață îmi spune că dacă ascult de Dumnezeu și Îl urmez, numele meu este scris în ceruri.

  În capitolul 10 din Luca, ucenicii s-au întors la Isus bucuroși că au putut să facă unele minuni, însă El le-a spus că adevăratul motiv de bucurie nu ar trebui să fie acesta, ci faptul că numele lor sunt scrise în ceruri. Adevărata bucurie venea din faptul că ei aparțineau lui Dumnezeu.

  Dragul meu explorator, poate că numele tău este scris în fruntea listei cu notele de la examen sau pe o diplomă cu un anumit premiu. Sau în registrul bisericii. Și ne bucurăm alături de tine pentru aceasta! Însă nu uita: adevărata bucurie vine atunci când numele tău este scris într-un loc în care acum nu îl poți vedea, și anume, în ceruri.

  Dumnezeu te cunoaște pe nume, te iubește și îți poartă de grijă în fiecare zi. Fii și tu unul din ucenicii Lui și bucură-te de faptul că numele tău este scris în ceruri!

  În încheiere, te invit să cânți un imn scurt dar frumos: imnul nr. 50 din culegerea pentru exploratori: „Vreau să fiu”. Aceasta să fie rugăciunea ta și a mea în această dimineață!

  Să ai o zi frumoasă alături de El!

  Ramona Andraș, Conducător de Zona – Conferința Banat

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...

  Supărat pe instructor

  ”Domnul a răspuns: „Bine faci tu de te mânii?” Iona 4:4Fusese o seară ploioasă în...

  Sursa iubirii

  Domnul mi Se arată de departe: „Te iubesc cu o iubire veşnică; de aceea îţi...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...

  Publicate astăzi

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Az üdvösség sisakja

  „Az üdvösség sisakját is fölvegyétek" Ef 6:17Isten arra szólít fel, hogy foglalkozzunk nagyszerű és tiszta...

  Supărat pe instructor

  ”Domnul a răspuns: „Bine faci tu de te mânii?” Iona 4:4Fusese o seară ploioasă în...