Cel mai mare motiv de bucurie

Bucurați-vă că numele voastre sunt scrise în ceruri”. (Luca 10:20up)

În declarația de independență a Statelor Unite, Thomas Jefferson a scris următoarele cuvinte: Oamenii au fost creați egali, ei sunt înzestrați de creatorul lor cu anumite drepturi inalienabile. Printre ele sunt viața, libertatea și dobândirea fericirii.

Fericirea este căutată de toți oamenii, iar dreptul la fericire a fost chiar legiferat. Din nefericire însă, foarte puțin oameni o găsesc.
„Spune-ne, cum putem să fim fericiți?” a întrebat o fetiță din mahalalele Bostonului pe Alice Freeman Palmer, o bine-cunoscută educatoare americană. Ca răspuns Alice a dat următoarele reguli:

Încredințează memoriei în fiecare zi ceva frumos: o poezie frumoasă sau un verset din Biblie. Învață ceva ce ai fi bucuros să-ți amintești dacă ai orbi.

Caută ceva frumos în fiecare zi: o frunză, un nor, o floare. Caută frumosul și plăcutul în jurul tău.

Fă ceva pentru cineva în fiecare zi. Găsește o persoană pe care poți s-o faci fericită!

Un redactor a scris unui pastor, punându-i întrebarea: „Ce lucrări ați făcut în viața dumneavoastră care v-au produs cea mai mare plăcere și fericire?” „Ce am făcut spre binele altor oameni”, a răspuns pastorul.

Ellen White scrie: „Un cuvânt de încurajare, o faptă de amabilitate vor ușura mult poverile care apasă asupra umerilor obosiți. Adevărata fericire se află în slujirea neegoistă. (1M, 50)

Și totuși, cel mai mare motiv de bucurie sau gândul care poate să ne facă fericiți este acesta: numele noastre sunt scrise în cărțile din ceruri. Ele sunt scrise atunci când ne hotărâm să avem o relație cu Dumnezeu. Sau, așa cum obișnuim să spunem, încheiem un legământ cu Dumnezeu.

Este numele tău scris în cărțile din Ceruri?

Te provoc să-ți predai viața lui Isus și să-L rogi să scrie și numele tău în Cartea Vieții! Și atunci, chiar ai motiv de bucurie!

Lizica și Olivian Huean, Pastor – Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor