Articolul precedentAlte șapte coline
  Articolul următorA maradék és az elpecsételés

  Cel mai mare motiv de bucurie

  Bucurați-vă că numele voastre sunt scrise în ceruri”. (Luca 10:20up)

  În declarația de independență a Statelor Unite, Thomas Jefferson a scris următoarele cuvinte: Oamenii au fost creați egali, ei sunt înzestrați de creatorul lor cu anumite drepturi inalienabile. Printre ele sunt viața, libertatea și dobândirea fericirii.

  Fericirea este căutată de toți oamenii, iar dreptul la fericire a fost chiar legiferat. Din nefericire însă, foarte puțin oameni o găsesc.
  „Spune-ne, cum putem să fim fericiți?” a întrebat o fetiță din mahalalele Bostonului pe Alice Freeman Palmer, o bine-cunoscută educatoare americană. Ca răspuns Alice a dat următoarele reguli:

  Încredințează memoriei în fiecare zi ceva frumos: o poezie frumoasă sau un verset din Biblie. Învață ceva ce ai fi bucuros să-ți amintești dacă ai orbi.

  Caută ceva frumos în fiecare zi: o frunză, un nor, o floare. Caută frumosul și plăcutul în jurul tău.

  Fă ceva pentru cineva în fiecare zi. Găsește o persoană pe care poți s-o faci fericită!

  Un redactor a scris unui pastor, punându-i întrebarea: „Ce lucrări ați făcut în viața dumneavoastră care v-au produs cea mai mare plăcere și fericire?” „Ce am făcut spre binele altor oameni”, a răspuns pastorul.

  Ellen White scrie: „Un cuvânt de încurajare, o faptă de amabilitate vor ușura mult poverile care apasă asupra umerilor obosiți. Adevărata fericire se află în slujirea neegoistă. (1M, 50)

  Și totuși, cel mai mare motiv de bucurie sau gândul care poate să ne facă fericiți este acesta: numele noastre sunt scrise în cărțile din ceruri. Ele sunt scrise atunci când ne hotărâm să avem o relație cu Dumnezeu. Sau, așa cum obișnuim să spunem, încheiem un legământ cu Dumnezeu.

  Este numele tău scris în cărțile din Ceruri?

  Te provoc să-ți predai viața lui Isus și să-L rogi să scrie și numele tău în Cartea Vieții! Și atunci, chiar ai motiv de bucurie!

  Lizica și Olivian Huean, Pastor – Conferința Moldova

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Sursa iubirii

  Domnul mi Se arată de departe: „Te iubesc cu o iubire veşnică; de aceea îţi...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...

  Jurnalul meu de rugăciune

  "Prietenia Domnului este pentru cei ce se tem de El, și legământul făcut cu El...

  Samuel Morris, prieten cu Dumnezeu

  „Împrietenește-te dar cu Dumnezeu și vei avea pace; te vei bucura astfel iarăși de fericire.”...

  Publicate astăzi

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  A békesség evangéliuma

  „És felsaruzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével... ” (Ef 6:15)A bűn járványa" között élünk, amit...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...