Articolul precedentCele șapte taine
  Articolul următorKit követ a világ?

  Emană Bucurie

  Bucurați-vă că numele voastre sunt scrise în ceruri”. (Luca 10:20up)

  Urma ca în comunitatea noastră să se formeze o grupă de exploratori și să înceapă anul explo. S-a făcut o întâlnire cu toți părinții, în frunte cu instructorul. S-au prezentat obiectivele și scopul întâlnirilor, apoi s-a cerut acordul părinților.

  Însă ce a urmat a fost foarte greu de înțeles pentru mine, atunci. La momentul în care s-a pus la punct lista celor ce urmau să participe la întâlnirile explo, eu nu eram trecută. Am fost dezamăgită. Așa după cum fusese prezentat, aveam să pierd o mulțime de lucruri frumoase. Pentru că nu am avut puterea să intervin atunci, am plecat spre casă posomorâtă, fără a putea să răspund vreunei întrebări care mi-a fost adresată, văzându-mi-se fața supărată.

  Când am ajuns acasă, mama, care cu siguranță știa de ce sunt supărată, mi-a făcut o promisiune:

  – Peste 2 luni vei putea merge și tu, după ce îți vei serba ziua de naștere și vei împlini suficienți ani ca să poți participa.

  – Doar două luni? Am întrebat eu cu fața mult mai luminată.

  – Da, doar 2 luni. Mi-a răspuns mama cu vocea ei caldă, dar sigură de ceea ce spunea.

  Deodată am început să radiez de fericire. Nu aveam de așteptat prea mult și puteam să fac parte din grupa celor înscriși.

  Mare mi-a fost surprinderea, când mama mi-a spus, după câteva zile, că a vorbit cu instructorul și că mă va primi chiar de săptămâna următoare la întâlnirile explo. A fost extraordinar că așteptarea a fost atât de scurtă și că am putut să mă bucur de întâlnirile explo mai devreme.

  Oare nu cumva, acum, tu ai un motiv de bucurie? Da, și faptul că ești trecut pe lista exploratorilor este un motiv de bucurie.

  Însă, motivul cel mai impresionant de bucurie pe care îl ai este că numele tău e scris în ceruri.

  Lasă astăzi să se vadă pe fața ta bucuria venită de sus.

  Emima Bucur, Mentor – Conferința Muntenia

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...

  Supărat pe instructor

  ”Domnul a răspuns: „Bine faci tu de te mânii?” Iona 4:4Fusese o seară ploioasă în...

  Sursa iubirii

  Domnul mi Se arată de departe: „Te iubesc cu o iubire veşnică; de aceea îţi...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...

  Publicate astăzi

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Az üdvösség sisakja

  „Az üdvösség sisakját is fölvegyétek" Ef 6:17Isten arra szólít fel, hogy foglalkozzunk nagyszerű és tiszta...

  Supărat pe instructor

  ”Domnul a răspuns: „Bine faci tu de te mânii?” Iona 4:4Fusese o seară ploioasă în...