Articolul precedentCele șapte taine
  Articolul următorKit követ a világ?

  Emană Bucurie

  Bucurați-vă că numele voastre sunt scrise în ceruri”. (Luca 10:20up)

  Urma ca în comunitatea noastră să se formeze o grupă de exploratori și să înceapă anul explo. S-a făcut o întâlnire cu toți părinții, în frunte cu instructorul. S-au prezentat obiectivele și scopul întâlnirilor, apoi s-a cerut acordul părinților.

  Însă ce a urmat a fost foarte greu de înțeles pentru mine, atunci. La momentul în care s-a pus la punct lista celor ce urmau să participe la întâlnirile explo, eu nu eram trecută. Am fost dezamăgită. Așa după cum fusese prezentat, aveam să pierd o mulțime de lucruri frumoase. Pentru că nu am avut puterea să intervin atunci, am plecat spre casă posomorâtă, fără a putea să răspund vreunei întrebări care mi-a fost adresată, văzându-mi-se fața supărată.

  Când am ajuns acasă, mama, care cu siguranță știa de ce sunt supărată, mi-a făcut o promisiune:

  – Peste 2 luni vei putea merge și tu, după ce îți vei serba ziua de naștere și vei împlini suficienți ani ca să poți participa.

  – Doar două luni? Am întrebat eu cu fața mult mai luminată.

  – Da, doar 2 luni. Mi-a răspuns mama cu vocea ei caldă, dar sigură de ceea ce spunea.

  Deodată am început să radiez de fericire. Nu aveam de așteptat prea mult și puteam să fac parte din grupa celor înscriși.

  Mare mi-a fost surprinderea, când mama mi-a spus, după câteva zile, că a vorbit cu instructorul și că mă va primi chiar de săptămâna următoare la întâlnirile explo. A fost extraordinar că așteptarea a fost atât de scurtă și că am putut să mă bucur de întâlnirile explo mai devreme.

  Oare nu cumva, acum, tu ai un motiv de bucurie? Da, și faptul că ești trecut pe lista exploratorilor este un motiv de bucurie.

  Însă, motivul cel mai impresionant de bucurie pe care îl ai este că numele tău e scris în ceruri.

  Lasă astăzi să se vadă pe fața ta bucuria venită de sus.

  Emima Bucur, Mentor – Conferința Muntenia

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Cătălina

  Blândețeaa voastră să fie cunoscută de toți oamenii. Domnul este aproape. (Filipeni 4:5)Era o zi...

  Brandul tău

  Blândețea voastră să fie cunoscută de toți oamenii. Domnul este aproape. (Filipeni 4:5)Un procent din...

  Pot să fiu mai blând?

  Blândețea voastră să fie cunoscută de toți oamenii. Domnul este aproape. (Filipeni 4:5)Ne scuzăm uneori...

  Nimic sau Totul

  Blândețea voastră să fie cunoscută de toți oamenii. Domnul este aproape. (Filipeni 4:5)Putem stabili încă...

  Publicate astăzi

  Spitalul numărul 9

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Lefteră, dar fericită

  Dumnezeu ne dăduse o dovadă indiscutabilă a grijii Sale. Trebuie să ne aducem aminte că, atât în vremuri bune, cât şi în vremuri grele, Dumnezeu este întotdeauna de partea noastră. Să îi recunoaştem bunătatea şi să-L lăudăm cu bucurie!

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Éjjel és nappal Istenhez kiáltanak

  „És elküldettek a levelek futárok által a király minden tartományába, hogy kipusztítsák, megöljék és megsemmisítsék...